Supergezonde volkorensandwiches

Supergezonde volkorensandwiches

Ons Allinsonbrood is niet alleen vol van smaak, maar gemaakt van 100% volkorenmeel en daarmee een vezelrijk brood. Zo’n krachtbommetje vraagt natuurlijk om een gezond en voedzaam beleg! Onze bakkers delen graag hun favoriete sandwichrecepten met jou!

MEAT LOVER
Beleg een snee Allinson 100% Volkoren met veldsla, avocado, rosbief en scheuten (bijvoorbeeld radijskiemen, alfalfa of rode bietscheuten). Breng op smaak met wat peper en zout. Plaats een tweede snee op de sandwich en zet dit deze vast met een prikker.

Kiemgroenten (of scheuten) zijn jonge plantjes die net ontkiemd zijn. Deze kleine plantjes bevatten een hoge concentratie vitaminen, mineralen, enzymen en proteïnen. Daarmee bieden ze je lichaam dus een hoop voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

VEGA POWER
Beleg een snee Allinson 100% Volkoren Zonnepit met verse komkommerspread, dungesneden komkommer, plakjes radijs, eikenbladsla en verse groentekiemen. Plaats een tweede snee op de sandwich en zet dit deze vast met een prikker.

Komkommerspread kan je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar leuker (en lekkerder) is het natuurlijk om dit zelf te maken! Meng hiervoor 150gr magere kwart of Hüttenkäse met ¼ geraspte komkommer, een klein handje fijngehakte verse munt en wat peper en zout. Even goed doorroeren, en klaar!

GEGRILD GENOT
Beleg een snee Allinson 100% Volkoren Zonnepit met Hüttenkäse, plakjes gegrilde courgette, rode ui in ringetjes en verse tuinkers. Plaats een tweede snee op de sandwich en zet dit deze vast met een prikker. Tip: de gegrilde courgette kan je natuurlijk ook vervangen voor andere gegrilde groente zoals aubergine, paprika of asperges! Lekker voor de variatie!

Wil je jouw sandwiches meenemen voor een lunch buiten de deur of op het werk? Verpak deze dan in een vetvrij (bak)papiertje en bind dit vast met een touwtje of een groot elastiek. Zo blijven de broodjes lekker fris!

Meer recepten

Teff Sandwich

Teff Sandwich

Gewoon dagelijks genieten van een lekkere boterham en tóch bewust bezig zijn met je voeding. De Slank Volkorenmik is een bijzonder lekker brood gemaakt van het oergraan Teff.

Speculaastaart

Speculaastaart

Doe de speculaasbrokken in een keukenmachine en hak ze fijn. Laat de boter smelten en meng dit door de fijngehakte speculaasbrokken. Stop bakpapier in een taartvorm, maak van het speculaas een bodem en druk het hard aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Sportersontbijt

Sportersontbijt

Een actieve dag begin je natuurlijk met een stevig ontbijt. Om je op weg te helpen hebben wij het perfecte sportersontbijt voor je samenesteld. Zo kan jij vandaag een optimale prestatie leveren!

Avocado broodharten

Avocado broodharten

Haal het vruchtvlees uit de avocado en blender dit, samen met de bieslookroomkaas en een paar druppels citroensap, tot een smeuïg geheel. Breng dit op smaak met peper en zout. Snijd de Stoepje Broodharten doormidden en toast ze onder de oven grill goudbruin.

Sportmik met Koreanse kip

Sportmik met Koreanse kip

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember, meng dit met de sojasaus, chilisaus, rijstolie en bruine basterdsuiker in een kom. Wentel vervolgens de kipfilets door de marinade.

Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden

Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden

Vanwege het heerlijke weer komt ‘t Stoepje met een lekker recept voor bij het barbecueën. Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden. Neem een mooi robuust brood als basis, bijvoorbeeld ons brood van toen volkoren, en volg onderstaand recept voor een gerecht om van te genieten.

Bzn broodje met gele room en fruit

Bzn broodje met gele room en fruit

Breng 4 dl melk aan de kook. Roer ondertussen de custard, de suiker en de rest van de melk in een kom tot een smeuïg mengsel. Giet dan de melk bij het mengsel en giet het weer terug in de pan. Laat de custard even doorkoken en daarna afkoelen.

Cocosmacronen frambozenijs

Cocosmacronen frambozenijs

Verkruimel de cocosmacronen en bak deze 8 minuten in de oven krokant. Klop de slagroom stijf en klop de gecondenseerde melk erdoor.

Valentijns ontbijt

Valentijns ontbijt

Snijd de kaneel woepie in dikke plakken. Klop de eieren los met de melk. Smelt wat boter in een pan. Wentel de sneetjes woepie door het eimengsel. Bestrooi ze met wat suiker en bak ze in de pan goudbruin en krokant. Snij de banaan in plakjes en klop de slagroom stijf met wat suiker.

Croissant Bacon & Eggs

Croissant Bacon & Eggs

Je kan je Croissant Bacon & Eggs extra beleggen zoals jij het lekker vindt. Roer bijvoorbeeld wat verse bieslook of geraspte kaas door de eieren of serveer met plakjes tomaat, avocado, zalm of (groene) asperges.

Volkoren broodpudding met appel en walnoot

Volkoren broodpudding met appel en walnoot

Een leuk recept met ons eigen volkoren brood. Ondanks dat het warmer word buiten, is het nog wel lekker om gezellig met vrienden en familie om tafel te gaan zitten, genietend van dit heerlijke brood met een kopje koffie of thee.

Delicatesse bol tompouce, met mousse van rood fruit en geitenkaas

Delicatesse bol tompouce, met mousse van rood fruit en geitenkaas

Haal de geitenkaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Draai de geitenkaas met de room en honing in een keuken machine tot een gladde massa. Voeg vervolgens het rode fruit toe en pulseer enkele keren kort, zodat het fruit wel iets fijn gesneden wordt maar nog wel structuur heeft. Snij de delicatesse bol in vier kwarten en snijd deze kwarten door.

Woepie kaneel met een appel rozijnen verrassing

Woepie kaneel met een appel rozijnen verrassing

Snij de woepie aan de bovenkant schuin in aan beiden kanten en haal een reep brood uit de bovenkant. Week de rozijnen in lauw water voor 20 minuten en laat ze daarna uitlekken in een zeef. Snij de appels in kleine partjes en besprenkel de appelstukjes met het sap van een halve citroen.

Gevulde broodjes met avocado, zalm en ei

Gevulde broodjes met avocado, zalm en ei

Verwarm eerst de oven voor op 180°C, Snijd daarna de bovenkant van het broodje af en hol de binnenkant uit. Beleg vervolgens de binnenkant van de broodjes. Bestrooi met wat kruiden, chiliflakes, peper en zout, om er wat extra pit en smaak aan te geven.

Hartige shakshuka broodsandwich

Hartige shakshuka broodsandwich

Genoeg van die standaard uitsmijter? Probeer dan deze variant uit het Midden-Oosten! Dit gepocheerde eitje met saus van tomaten, oosterse kruiden en kikkererwten heeft de naam Shakshuka. Het woord Shakshuka betekent ‘een mengsel’ in bepaalde Arabische dialecten. Stapel dit mengsel met wat vers volkorenbrood van ’t Stoepje en jouw week begint gegarandeerd goed!

Kruidkoektaartje

Kruidkoektaartje

Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de kruidkoek 12 dunne plakjes (ca 5mm dik) en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek dit vervolgens af met nog een stuk bakpapier en leg hier weer een bakplaat of grote ovenschaal op (zo voorkom je dat de kruidkoek krom trekt). Bak de kruidkoek in circa 15 minuten krokant. Breek de chocolade in stukjes

Lekker recept voor 4 krentenbollen

Lekker recept voor 4 krentenbollen

Schil de peren en verwijder het klokhuis, snijd de peren in partjes. Verwarm een bakpan op middelhoog vuur en smelt de boter, maar laat niet verkleuren. Voeg de suiker en honing toe en laat dit zachtjes karamelliseren. Zodra je karamel hebt voeg je de partjes peer toe.

Noten-Rozijnenstoet met compote

Noten-Rozijnenstoet met compote

Speciaal voor de broodfans die verantwoord willen genieten hebben onze bakkers een aantal lekkere broden ontwikkeld in ons Vitaal-assortiment. Onze Noten-Rozijnenstoet is een van deze bijzondere broden! Dit lekkere compacte brood is gemaakt van volkoren roggemeel en zit boordevol zaden, granen, noten en pitten. Maak een echte traktatie van jouw broodje met zelfgemaakte vijgen-abrikozencompote!

Proteïne sportmilk

Proteïne sportmilk

Gezond maar ook lekker, dat is de combinatie waar iedereen naar op zoek is. Onze Proteïne Sportmik heeft dit! Een lekker recept met onze Sportmik gecombineerd met verse producten voor een goede en vooral gezonde maaltijd.