Gevulde broodjes met avocado, zalm en ei

Gevulde broodjes met avocado, zalm en ei

Verwarm eerst de oven voor op 180°C, Snijd daarna de bovenkant van het broodje af en hol de binnenkant uit. Beleg vervolgens de binnenkant van de broodjes. Bestrooi met wat kruiden, chiliflakes, peper en zout, om er wat extra pit en smaak aan te geven.

Hartige shakshuka broodsandwich

Hartige shakshuka broodsandwich

Genoeg van die standaard uitsmijter? Probeer dan deze variant uit het Midden-Oosten! Dit gepocheerde eitje met saus van tomaten, oosterse kruiden en kikkererwten heeft de naam Shakshuka. Het woord Shakshuka betekent ‘een mengsel’ in bepaalde Arabische dialecten. Stapel dit mengsel met wat vers volkorenbrood van ’t Stoepje en jouw week begint gegarandeerd goed!

Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden

Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden

Vanwege het heerlijke weer komt ‘t Stoepje met een lekker recept voor bij het barbecueën. Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden. Neem een mooi robuust brood als basis, bijvoorbeeld ons brood van toen volkoren, en volg onderstaand recept voor een gerecht om van te genieten.

Kruidkoektaartje

Kruidkoektaartje

Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de kruidkoek 12 dunne plakjes (ca 5mm dik) en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek dit vervolgens af met nog een stuk bakpapier en leg hier weer een bakplaat of grote ovenschaal op (zo voorkom je dat de kruidkoek krom trekt). Bak de kruidkoek in circa 15 minuten krokant. Breek de chocolade in stukjes