Valentijns ontbijt

Valentijns ontbijt

Snijd de kaneel woepie in dikke plakken. Klop de eieren los met de melk. Smelt wat boter in een pan. Wentel de sneetjes woepie door het eimengsel. Bestrooi ze met wat suiker en bak ze in de pan goudbruin en krokant. Snij de banaan in plakjes en klop de slagroom stijf met wat suiker. Leg de wentelwoepies op een serveelschaal. Verdeel er de banaan en bosbossen over en serveer met de opgeslagen slagroom.

Ingrediënten  (2 personen)

  • 2st kaneel woepie
  • 2st eieren
  • 200ml melk
  • 4 eetl licht bruine basterd
  • 200ml slagroom
  • 50gr  suiker
  • 1st  banaan
  • 100gr bosbessen

 

Meer recepten

Avocado broodharten

Avocado broodharten

Haal het vruchtvlees uit de avocado en blender dit, samen met de bieslookroomkaas en een paar druppels citroensap, tot een smeuïg geheel. Breng dit op smaak met peper en zout. Snijd de Stoepje Broodharten doormidden en toast ze onder de oven grill goudbruin.

Croissant Bacon & Eggs

Croissant Bacon & Eggs

Je kan je Croissant Bacon & Eggs extra beleggen zoals jij het lekker vindt. Roer bijvoorbeeld wat verse bieslook of geraspte kaas door de eieren of serveer met plakjes tomaat, avocado, zalm of (groene) asperges.

Sportmik met Koreaanse kip

Sportmik met Koreaanse kip

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember, meng dit met de sojasaus, chilisaus, rijstolie en bruine basterdsuiker in een kom. Wentel vervolgens de kipfilets door de marinade.

Delicatesse bol tompouce, met mousse van rood fruit en geitenkaas

Delicatesse bol tompouce, met mousse van rood fruit en geitenkaas

Haal de geitenkaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Draai de geitenkaas met de room en honing in een keuken machine tot een gladde massa. Voeg vervolgens het rode fruit toe en pulseer enkele keren kort, zodat het fruit wel iets fijn gesneden wordt maar nog wel structuur heeft. Snij de delicatesse bol in vier kwarten en snijd deze kwarten door.

Noten-Rozijnenstoet met compote

Noten-Rozijnenstoet met compote

Speciaal voor de broodfans die verantwoord willen genieten hebben onze bakkers een aantal lekkere broden ontwikkeld in ons Vitaal-assortiment. Onze Noten-Rozijnenstoet is een van deze bijzondere broden! Dit lekkere compacte brood is gemaakt van volkoren roggemeel en zit boordevol zaden, granen, noten en pitten. Maak een echte traktatie van jouw broodje met zelfgemaakte vijgen-abrikozencompote!

Speculaastaart

Speculaastaart

Doe de speculaasbrokken in een keukenmachine en hak ze fijn. Laat de boter smelten en meng dit door de fijngehakte speculaasbrokken. Stop bakpapier in een taartvorm, maak van het speculaas een bodem en druk het hard aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Runderstoof met sugar snaps en ontbijtkoek

Runderstoof met sugar snaps en ontbijtkoek

Snij de ui in kleine partjes, zet een braadpan op het fornuis en voeg boter toe. Bak de uien en runderpoulet in de boter en voeg bloem toe. Laat dit even een minuutje bakken. Voeg dan de witte wijn en bouillon toe en laat het 1,5 uur garen. Schep daarna de gekruimelde ontbijtkoek er doorheen

Woepie kaneel met een appel rozijnen verrassing

Woepie kaneel met een appel rozijnen verrassing

Snij de woepie aan de bovenkant schuin in aan beiden kanten en haal een reep brood uit de bovenkant. Week de rozijnen in lauw water voor 20 minuten en laat ze daarna uitlekken in een zeef. Snij de appels in kleine partjes en besprenkel de appelstukjes met het sap van een halve citroen.

Supergezonde volkorensandwiches

Supergezonde volkorensandwiches

Ons Allinsonbrood is niet alleen vol van smaak, maar gemaakt van 100% volkorenmeel en daarmee een vezelrijk brood. Zo’n krachtbommetje vraagt natuurlijk om een gezond en voedzaam beleg! Onze bakkers delen graag hun favoriete sandwichrecepten met jou!

Lekker recept voor 4 krentenbollen

Lekker recept voor 4 krentenbollen

Schil de peren en verwijder het klokhuis, snijd de peren in partjes. Verwarm een bakpan op middelhoog vuur en smelt de boter, maar laat niet verkleuren. Voeg de suiker en honing toe en laat dit zachtjes karamelliseren. Zodra je karamel hebt voeg je de partjes peer toe.

Sportersontbijt

Sportersontbijt

Een actieve dag begin je natuurlijk met een stevig ontbijt. Om je op weg te helpen hebben wij het perfecte sportersontbijt voor je samenesteld. Zo kan jij vandaag een optimale prestatie leveren!

Gevulde broodjes met avocado, zalm en ei

Gevulde broodjes met avocado, zalm en ei

Verwarm eerst de oven voor op 180°C, Snijd daarna de bovenkant van het broodje af en hol de binnenkant uit. Beleg vervolgens de binnenkant van de broodjes. Bestrooi met wat kruiden, chiliflakes, peper en zout, om er wat extra pit en smaak aan te geven.

Cocosmacronen frambozenijs

Cocosmacronen frambozenijs

Verkruimel de cocosmacronen en bak deze 8 minuten in de oven krokant. Klop de slagroom stijf en klop de gecondenseerde melk erdoor.

Volkoren broodpudding met appel en walnoot

Volkoren broodpudding met appel en walnoot

Een leuk recept met ons eigen volkoren brood. Ondanks dat het warmer word buiten, is het nog wel lekker om gezellig met vrienden en familie om tafel te gaan zitten, genietend van dit heerlijke brood met een kopje koffie of thee.

Proteïne sportmik

Proteïne sportmik

Gezond maar ook lekker, dat is de combinatie waar iedereen naar op zoek is. Onze Proteïne Sportmik heeft dit! Een lekker recept met onze Sportmik gecombineerd met verse producten voor een goede en vooral gezonde maaltijd.

Bzn broodje met gele room en fruit

Bzn broodje met gele room en fruit

Breng 4 dl melk aan de kook. Roer ondertussen de custard, de suiker en de rest van de melk in een kom tot een smeuïg mengsel. Giet dan de melk bij het mengsel en giet het weer terug in de pan. Laat de custard even doorkoken en daarna afkoelen.

Rosbief subliem

Rosbief subliem

Doe de speculaasbrokken in een keukenmachine en hak ze fijn. Laat de boter smelten en meng dit door de fijngehakte speculaasbrokken. Stop bakpapier in een taartvorm, maak van het speculaas een bodem en druk het hard aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Kruidkoektaartje

Kruidkoektaartje

Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de kruidkoek 12 dunne plakjes (ca 5mm dik) en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek dit vervolgens af met nog een stuk bakpapier en leg hier weer een bakplaat of grote ovenschaal op (zo voorkom je dat de kruidkoek krom trekt). Bak de kruidkoek in circa 15 minuten krokant. Breek de chocolade in stukjes

Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden

Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden

Vanwege het heerlijke weer komt ‘t Stoepje met een lekker recept voor bij het barbecueën. Breekbrood met knoflook, kaas en kruiden. Neem een mooi robuust brood als basis, bijvoorbeeld ons brood van toen volkoren, en volg onderstaand recept voor een gerecht om van te genieten.