Hartige shakshuka broodsandwich

Genoeg van die standaard uitsmijter? Probeer dan deze variant uit het Midden-Oosten! Dit gepocheerde eitje met saus van tomaten, oosterse kruiden en kikkererwten heeft de naam Shakshuka. Het woord Shakshuka betekent ‘een mengsel’ in bepaalde Arabische dialecten. Stapel dit mengsel met wat vers volkorenbrood van ‘t Stoepje en jouw week begint gegarandeerd goed!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:


8 sneeën volkorenbrood
4 eieren
4 eetl hummus
1blik kikkererwten
100g cherry tomaten
4 takjes peterselie
100g spinazie
1 avocado
1tl paprikapoeder
1tl komijnpoeder
4eetl tomatenspread



Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C,
  2. Maak de kikkererwten aan met paprikapoeder, komijnpoeder, peper, zout en olijfolie en rooster circa 10minuten in de oven,
  3. Leg de plakken brood uit en besmeer vier plakken met tomatenspread en twee met hummus,
  4. Beleg twee sneeën tomatenspread met spinazie en de andere twee met geroosterde kikkererwten, avocado en een gebakken ei,
  5. Beleg de sneeën die besmeerd zijn met hummus met gehalveerde cherry tomaten en gehakte peterselie,
  6. Stapel de sandwiches vier hoog op en snijd schuin door,
  7. Doe er een prikker in en serveer.