#Heelstoepjebakt
Geplaatst op: 11 jun. 2020

#Heelstoepjebakt

Bakkerij ’t Stoepje heeft een interne bakwedstrijd gehouden: #Heelstoepjebakt. Je kan natuurlijk het recept volgen op de achterkant van de bakmix, maar je kunt jezelf ook een beetje uitdagen en er een creatieve draai aan geven! Hier zijn een aantal leuke recepten uit gekomen.

Zoals bijvoorbeeld het recept met de Haver Koekmix die je gemakkelijk tot een heerlijk witte chocolade fudge kan maken met een haverkoek bodem.

WITTE CHOCOLADE FUDGE MET HAVERBODEM

Benodigdheden:

-        1 vierkante bakvorm van 20x20 

voor de haverbodem:

-        1 zak haverbanket mix van bakkerij ‘t stoepje 

-        1 ei 

-        100 gram roomboter 

voor de fudge:

-        250 gram witte chocolade

-        1 blikje gecondenseerde melk

-        30 gram pistachenoten + 20 gram voor garnering 

-        rasp van 1 limoen 

Bereidingswijze:

-        Verwarm de oven voor op 180 graden 

-        Volg de aanwijzingen op de verpakking van de mix van ‘t Stoepje 

-        Laat de bodem afkoelen, eventueel in een koelkast

-        Ondertussen maak je de fudge

-        Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpan. Pas op, het verbrand snel

-        Zodra het warm is, brokkel daar de chocolade dan doorheen 

-        Blijf roeren tot het gesmolten is en voeg dan de rasp en de pistachenoten toe

-        Stort de fudge over de afgekoelde bodem en doe dan de stukjes pistachenoten die je nog over had erover

-        Laat minimaal 4 uur uitharden in de koelkast 

 

Naast lekkere koeken kan je met de Haver Koekmix ook een heerlijke appeltaart maken. Wil je weten hoe? Bekijk dan dit overheerlijke recept.

AMBACHTELIJKE HAVER APPELTAART

Benodigdheden:

-        1 springvorm

voor het deeg

-        1 zak haverbanket mix van Bakkerij ‘t Stoepje 

-        2 eieren

-        150 gram roomboter 

voor de vulling:

-        5 Goudreinette appels

-        2 eetlepels kaneel

-        100 gram rozijnen

-        1,5 eetlepel suiker

-        1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

-        Verwarm de oven voor op 170 graden 

-        Gebruik voor de bodem de instructies op de achterkant van de bakmix

-        Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar

-        Rol 80% van het deeg uit en bekleed hiermee de ingevette springvorm

-        Stort de vulling erop en druk voorzichtig plat aan de bovenkant

-        Rol het restant van het deeg, samen met alle afsnijdsels, tot een dikte van 0,5 cm

-        Snij hieruit rechte banen van 1 cm breed

-        Bekleed de bovenkant van de taart hier in een kruispatroon mee

-        Bak de appeltaart voor 55-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven

 

Met de Haver koekmix van ‘t Stoepje kun je ze ook de lekkerste haverkoeken bakken! Je kunt ze heerlijk naturel bakken of een creatieve draai geven aan je koekjes. Niets is te gek, je kan alles toevoegen aan het deeg om de koekjes extra lekker te maken. Hieronder een paar variaties waardoor je de haverkoeken een eigen twist kan geven.

WAT JE OOK DOET FRUIT IS ALTIJD GOED!  

Maak de haverkoeken bijvoorbeeld met jouw favoriete fruitsoort. Je kan ze lekker tropisch maken met mango of banaan of een toevoeging van 3 eetlepels aardbeien of abrikozenjam in het koekje. Heerlijk als je houdt van een fris en fruitig koekje!

Wil jezelf verwennen en iets zoets toevoegen dan zijn daar ook genoeg opties voor. Je kan stukjes pure, melk of witte chocola toevoegen. Ook zou je kunnen kiezen voor noten of pinda’s. Je kan de koekjes natuurlijk ook decoreren met chocola of spikkels, dit kan gemakkelijk en zorgt ook nog voor een leuke uitstraling.

 

Meer nieuws

’t Stoepje pakt goud op foodserviceawards

Geplaatst op: 17 januari 2020

’t Stoepje pakt goud op foodserviceawards

Op Horecava 2020 werden de foodserviceawards uitgereikt. Ook ’t Stoepje was in de race in de categorie marktkramen. In oktober probeerden we zoveel mogelijk stemmen binnen te halen van al onze fans. En met succes, want wij pakten in de categorie marktkramen goud!

Nieuw bij 't Stoepje: Teff brood!

Geplaatst op: 26 april 2019

Nieuw bij 't Stoepje: Teff brood!

Gezonde genieters opgelet! Dit brood met echt oergraan, ook wel teff genoemd, is dé variatie op volkorenbrood. Teff brood is een bron van vezels.

Wat is Teff?

Geplaatst op: 31 mei 2019

Wat is Teff?

Wist je dat Teff een echt oergraan is dat zijn origine in Afrika heeft. Het is een oergraan omdat het niet is veredeld door moderne technieken. Het bevat nog altijd dezelfde gezonde samenstelling als 6000 jaar geleden.

De lente is officieel begonnen!

Geplaatst op: 29 maart 2019

De lente is officieel begonnen!

We trappen het seizoen af met onze heerlijke lentetas. Pak je voordeel en proef onze Stoepje-toppers. De lentetas is héél handig en lekker voor de paasdagen...

27 april mag de vlag uit en vieren we koningsdag!

Geplaatst op: 22 april 2019

27 april mag de vlag uit en vieren we koningsdag!

Een dag vol tradities, gezelligheid en festiviteiten. In iedere plaats vindt wel een festival, lampionoptocht of rommelmarkt plaat, ook de bakkers van ’t Stoepje steken zich in ‘t oranje. Deze dag willen wij onze fans royaal laten genieten, daarom hebben wij een vorstelijk oranje-assortiment samengesteld en de lekkerste Koningsdagproducten voor je klaar liggen op de markt.

De Stoepje favorieten!

Geplaatst op: 08 mei 2020

De Stoepje favorieten!

Soms is het lastig om een keuze te maken tussen onze lekkere producten. We lichten de 5 populairste en best verkochte producten van ’t Stoepje uit om jullie wat inspiratie te geven

Ken jij ze ook? Die heerlijke kaas-uienkruiers?

Geplaatst op: 12 juli 2019

Ken jij ze ook? Die heerlijke kaas-uienkruiers?

Een echte ‘t Stoepje klassieker die zich ook heel goed leent voor de BBQ! Op deze kruier kun je namelijk zelf heerlijke variaties maken met jouw favoriete smaken. Bestrooi jouw kaas-uienbrood heerlijk met wat paprika, olijven of een plakje salami en maak zo een heerlijk BBQ brood.

Uitleg gezond volkorenbrood

Geplaatst op: 21 februari 2020

Uitleg gezond volkorenbrood

Het verschil tussen volkorenbrood en andere soorten brood, is dat volkorenbrood gemaakt is van de héle graankorrel, terwijl dit bij andere broden maar deels is. Wanneer je de hele graankorrel gebruikt, bevat het alle voedingsstoffen die goed zijn voor onze gezondheid.

40 jaar 't Stoepje

Geplaatst op: 27 juli 2019

40 jaar 't Stoepje

Stem jij ook mee? Ter ere van ons 40-jarig jubileum in september houden wij een ’t Stoepje top 40 verkiezing. De komende vier vrijdagen plaatsen wij een poll op Facebook waarbij jij op je favoriete ’t Stoepje product kan stemmen.

Nieuw in ons assortiment: Biologische Broden!

Geplaatst op: 12 maart 2019

Nieuw in ons assortiment: Biologische Broden!

Onze biologische broden komen uit onze biologische bakkerij. Daar werken wij iedere dag met de leukste bakkers en de beste kwaliteitbiologische grondstoffen. Als het deeg is gekneed worden de broden met de handen van onze bakkers gevormd en met de hand ingesneden. Hoogwaardige ingrediënten maken het brood helemaal af.

Verdient jouw moeder het ook om verwend te worden?

Geplaatst op: 01 mei 2020

Verdient jouw moeder het ook om verwend te worden?

Moederdag is de dag dat alle moeders eens even goed in het zonnetje gezet mogen worden. Dit jaar verdienen zij het nog meer!

Een Gelukkig Nieuwjaar

Geplaatst op: 22 december 2018

Een Gelukkig Nieuwjaar

Ook op de laatste dagen van 2018 mag je Bakkerij ’t Stoepje absoluut niet voorbij lopen. Want die perfecte Oudejaarsavond wordt net een beetje feestelijker met onze heerlijke oliebollen en appelbeignets.

Gezond en lekker; onze Havercracker

Geplaatst op: 16 april 2020

Gezond en lekker; onze Havercracker

Deze cracker zit boordevol goede ingrediënten, zoals vezels en pitten. Daarnaast vormt de cracker een bron van eiwitten, is suikerarm en is laag in zout. Deze crackers zijn van 100% tarwe- en havermeel waardoor ze heel rijk aan vezels zijn.

De favorieten van onze fans!

Geplaatst op: 15 mei 2020

De favorieten van onze fans!

Naast de 5 favorieten die wij zelf uitgekozen hebben, hebben wij vorig jaar ook aan onze fans gevraagd wat zij de Stoepje favorieten vinden. Hier kwamen 4 winnaars uit. Nieuwsgierig? Lees meer!

Maatregelen ‘t Stoepje bakkers op de markt

Geplaatst op: 18 maart 2020

Maatregelen ‘t Stoepje bakkers op de markt

Wij willen natuurlijk graag dat de markten door blijven gaan en dat jullie bij ’t Stoepje kunnen blijven kopen. Omdat wij de risico’s en verdere verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk willen voorkomen hebben onze ondernemers de volgende maatregelen van het RIVM getroffen

Nieuw product! Hola Gorgonzola

Geplaatst op: 28 juni 2019

Nieuw product! Hola Gorgonzola

Barbecue, borrel of voor bij de soep? Met dit brood zet je echt iets speciaals op tafel. Deze ’t Stoepje special is belegd en gevuld met smaakvolle ingrediënten zoals dadels, hazelnoten en pesto.

Spaarassortiment aangevuld!

Geplaatst op: 16 juni 2020

Spaarassortiment aangevuld!

Wij hebben ons spaarassortiment voor jullie aangevuld met artikelen die ideaal zijn voor de zomer.

De beste volkoren bakker van Nederland heeft een nieuw volkoren product!

Geplaatst op: 16 juni 2019

De beste volkoren bakker van Nederland heeft een nieuw volkoren product!

Onze volkorenbollen zijn een lekkere variatie op volkorenbrood. Deze bollen zijn gemaakt van voedzaam 100% volkorenmeel, wat een belangrijke bron van vezels en eiwitten is die goed voor je lichaam zijn.

NIEUW! De 't Stoepje bakmixen

Geplaatst op: 15 mei 2020

NIEUW! De 't Stoepje bakmixen

Bij bakkerij ’t Stoepje hebben wij nu heerlijke bakmixen aan ons assortiment toegevoegd. Zo kun je thuis de heerlijke producten van bakkerij ’t Stoepje proberen na te maken.