#Heelstoepjebakt
Bakkerij ’t Stoepje heeft een interne bakwedstrijd gehouden: #Heelstoepjebakt. Je kan natuurlijk het recept volgen op de achterkant van de bakmix, maar je kunt jezelf ook een beetje uitdagen en er een creatieve draai aan geven! Hier zijn een aantal leuke recepten uit gekomen.
Zoals bijvoorbeeld het recept met de Haver Koekmix die je gemakkelijk tot een heerlijk witte chocolade fudge kan maken met een haverkoek bodem.
WITTE CHOCOLADE FUDGE MET HAVERBODEM
Benodigdheden:
- 1 vierkante bakvorm van 20x20
voor de haverbodem:
- 1 zak haverbanket mix van bakkerij ‘t stoepje
- 1 ei
- 100 gram roomboter
voor de fudge:
- 250 gram witte chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 30 gram pistachenoten + 20 gram voor garnering
- rasp van 1 limoen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Volg de aanwijzingen op de verpakking van de mix van ‘t Stoepje
- Laat de bodem afkoelen, eventueel in een koelkast
- Ondertussen maak je de fudge
- Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpan. Pas op, het verbrand snel
- Zodra het warm is, brokkel daar de chocolade dan doorheen
- Blijf roeren tot het gesmolten is en voeg dan de rasp en de pistachenoten toe
- Stort de fudge over de afgekoelde bodem en doe dan de stukjes pistachenoten die je nog over had erover
- Laat minimaal 4 uur uitharden in de koelkast
Naast lekkere koeken kan je met de Haver Koekmix ook een heerlijke appeltaart maken. Wil je weten hoe? Bekijk dan dit overheerlijke recept.
AMBACHTELIJKE HAVER APPELTAART
Benodigdheden:
- 1 springvorm
voor het deeg
- 1 zak haverbanket mix van Bakkerij ‘t Stoepje
- 2 eieren
- 150 gram roomboter
voor de vulling:
- 5 Goudreinette appels
- 2 eetlepels kaneel
- 100 gram rozijnen
- 1,5 eetlepel suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Gebruik voor de bodem de instructies op de achterkant van de bakmix
- Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar
- Rol 80% van het deeg uit en bekleed hiermee de ingevette springvorm
- Stort de vulling erop en druk voorzichtig plat aan de bovenkant
- Rol het restant van het deeg, samen met alle afsnijdsels, tot een dikte van 0,5 cm
- Snij hieruit rechte banen van 1 cm breed
- Bekleed de bovenkant van de taart hier in een kruispatroon mee
- Bak de appeltaart voor 55-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven
Met de Haver koekmix van ‘t Stoepje kun je ze ook de lekkerste haverkoeken bakken! Je kunt ze heerlijk naturel bakken of een creatieve draai geven aan je koekjes. Niets is te gek, je kan alles toevoegen aan het deeg om de koekjes extra lekker te maken. Hieronder een paar variaties waardoor je de haverkoeken een eigen twist kan geven.
WAT JE OOK DOET FRUIT IS ALTIJD GOED!
Maak de haverkoeken bijvoorbeeld met jouw favoriete fruitsoort. Je kan ze lekker tropisch maken met mango of banaan of een toevoeging van 3 eetlepels aardbeien of abrikozenjam in het koekje. Heerlijk als je houdt van een fris en fruitig koekje!
Wil jezelf verwennen en iets zoets toevoegen dan zijn daar ook genoeg opties voor. Je kan stukjes pure, melk of witte chocola toevoegen. Ook zou je kunnen kiezen voor noten of pinda’s. Je kan de koekjes natuurlijk ook decoreren met chocola of spikkels, dit kan gemakkelijk en zorgt ook nog voor een leuke uitstraling.