Stoepje bakker Mariëlle Huijgen & haar klanten
Geplaatst op: 15 sep 2022

Stoepje bakker Mariëlle Huijgen & haar klanten

Dat onze marktondernemers een warme band opbouwen met klanten aan de kraam, is niet verrassend. Zij staan wekelijks op dezelfde plek met de lekkerste producten, maken graag een praatje en kennen hun klanten vaak bij naam. We spraken marktondernemer Mariëlle Huijgen (35) en een aantal van haar klanten op de markt in Amstelveen. 

“In een winkel sta je altijd op één plek en is je klandizie verdeeld over de hele week. Ik sta drie dagen per week op een andere plek. Omdat ik er maar eens per week ben, komen de mensen speciaal voor mij naar de markt. Als je het op zo’n dag goed doet, kun je heel leuk werk hebben. Ik maak met gemak 40 uur in drie dagen. ‘Mama werkt drie dagen heel hard’, zeg ik dan tegen mijn kinderen, ‘daarna ben ik lekker thuis.’ Die vrijheid vind ik het mooiste aan het vak. 

Klanten shoppen overal en nergens. Het is daarom zo belangrijk om te werken met kwalitatief goede producten waar je achter staat. Wij bieden kwaliteit waar ze voor terugkomen. Daarnaast is de relatie met mijn klanten heel goed. Er is altijd ruimte voor een geintje, ik blink uit in spontaniteit en positiviteit. Mijn moeder Alie – die al jaren op de markt staat – heeft echt vriendschappen overgehouden aan de markt. ” 

De klanten van Mariëlle: 

Stoepje bakker Marielle - fam. Dubbers .png

Meneer (39) en Mevrouw (40) Dubbers        
Mevrouw Dubbers: “Als kind ging ik elke week al met mijn moeder naar ́t Stoepje om brood en banket te halen. Voor ons is het min of meer vanzelfsprekend dat we hier met enige regelmaat boodschappen doen. Als ik wat minder tijd heb haal ik ook wel eens brood in de supermarkt, maar voor de echte lekkernijen kom ik graag hier. De Kaneelbroodjes zijn onze favoriet.” 

 

Stoeje bakker Marielle - Jolanda Visser .png

Jolanda Visser (53)
“Als kind vond ik het altijd al een feest om met mijn moeder naar de markt te gaan. Echt een uitje. Ik weet niet beter dan dat ik mijn brood bij ’t Stoepje haal. Het allerliefste heb ik natuurproducten zoals spelt- en desembroden. Als ik mezelf wil verwennen neem ik de Appelhaverkoek en Afbakbroodjes. Mijn man maak ik gelukkig met de Cocosmacronen. Al woon ik niet meer in Amstelveen, ik fiets met alle liefde vanuit Ouderkerk hiernaartoe voor mijn boodschappen.” 

 

Stoepje bakker Marielle - Odile Spiegelenburg .png

Odile Spiegelenburg (50)
“Al zolang ik in Amstelveen woon, haal ik mijn brood hier. Ze kennen mijn naam en er hangt een leuke sfeer. Er wordt onderling en met klanten veel gelachen. Mijn bestelling is elke week wel zo’n beetje hetzelfde: Volkorenbrood en Maisbrood voor mijn dochters en mij en van dat donkere stevige brood voor mijn man. En de Rozijnenbollen zijn een must voor hem. Zelf haal ik zo min mogelijk zoet. Want je weet hoe het gaat: zoet vraagt om nog meer zoet en er is al genoeg van mij...” 

 

Stoepje bakker Marielle - fam. van Kemenade.png

Brenda (51) en Quinty (19) van Kemenade
“Eigenlijk wonen we in Badhoevedorp, maar omdat ik van origine hier vandaan kom, gaan mijn dochter en ik elke vrijdag speciaal naar Amstelveen voor de markt. De sfeer is gemoedelijk en de dames achter de kraam zijn ontzettend vriendelijk. Ons weekend begint voor mijn gevoel hier. Lekker loeren naar al het lekkers en vervolgens met moeite een keuze maken. Vandaag ga ik voor de Baguette met olijven erin. Zo meteen halen we nog wat kaas, noten en olijven en dan gaan we weer met een tas vol lekkers het weekend in.” 

 

Stoepje bakker Marielle - Mia Dreers.png

Mia Dreers (77) 
“Als mijn kleinkinderen op visite komen is de eerste vraag vaak: ‘Oma, was je nog op de markt en heb je wat lekkers meegenomen?’ Natuurlijk neemt oma wat mee! De Gevulde Koeken, Cocosmacronen en Mergpijpjes zijn inmiddels favoriet. Voor mijn man en mezelf haal ik brood en gebak. De bestelling is elke week anders: het assortiment is zo ontiegelijk groot dat ik moeite heb met kiezen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. 

Alie Korlaar-Van der Poel, de moeder van Mariëlle, is een goede vriendin van mij geworden. Mijn man is 28 jaar marktmeester geweest hier in Amstelveen, zo hebben we elkaar leren kennen. Ik heb veel bewondering voor moeder en dochter. Ze doen het zo leuk samen. Hun hechte band is voelbaar voor de klanten. Iedereen wordt met een warme glimlach onthaald. Al heeft Mariëlle het stokje inmiddels overgenomen van haar moeder, Alie kan nog geen afscheid nemen van de markt. Dus bouwt ze het langzaam af. Daar ben ik blij mee, zo zie ik ze allebei nog wekelijks!” 

Benieuwd naar Mariëlle Huijgen? Je treft haar en haar collega’s op de markten in Bussum, Amstelveen en Woudenberg.
Lees meer op stoepjebakkermarielle.nl
 

Meer nieuws

Onze verwentas, vol Speculaas

Geplaatst op: 21 september 2023

Onze verwentas, vol Speculaas

Deze tas mag niet ontbreken deze herfst. Ook dit jaar hebben we de tas gevuld met de allerlekkerste speculaas producten.

BBQ time met ’t Stoepje!

Geplaatst op: 14 juli 2023

BBQ time met ’t Stoepje!

Ben jij ook zo aan het genieten van de zomer en staat de volgende BBQ al gepland? Dan zijn de lekkerste stokbroden van ’t Stoepje onmisbaar!

Vakantieperiode 2023

Geplaatst op: 29 juni 2023

Vakantieperiode 2023

De vakantieperiode is aangebroken en onze Stoepje Bakkers zijn met vakantie. Lees hier wanner jouw Stoepje Bakker niet aanwezig is.

Ga jij sparen voor de must have van deze zomer?

Geplaatst op: 19 juni 2023

Ga jij sparen voor de must have van deze zomer?

De zomer staat voor de deur en dat betekent zon, zee, strand en …. ’t Stoepje! Dit enige echte ENORME exclusieve 't Stoepje opblaasbammetje wordt de must have van deze zomer . Heb jij ook altijd al graag op een luchtige boterham rond willen drijven?

Is en verdient jouw vader het allerbeste

Geplaatst op: 07 juni 2023

Is en verdient jouw vader het allerbeste

Het is weer bijna Vaderdag! Daarom zetten wij speciaal voor jou de allerbeste tips om jouw vader extra in het zonnetje te zetten deze zondag op een rijtje: ☀️

’t Stoepje wenst iedereen alvast een warme en smakelijke Moederdag!

Geplaatst op: 01 mei 2023

’t Stoepje wenst iedereen alvast een warme en smakelijke Moederdag!

Moederdag is dé dag dat alle moeders in het zonnetje gezet worden! Heb jij nog inspiratie nodig voor een verrukkelijk Moederdag ontbijt of lunch? Voilà! Dan ben je bij ’t Stoepje aan het juiste adres!

Oranje boven bij ’t Stoepje

Geplaatst op: 17 april 2023

Oranje boven bij ’t Stoepje

Deze week kleuren onze kramen al vast een beetje oranje. Wist je dat De oranje tompouce al sinds 27 april 1967 het Koningsgebak is.

Twee nieuwe smaken van jouw favoriete gezonde snack!

Geplaatst op: 04 april 2023

Twee nieuwe smaken van jouw favoriete gezonde snack!

Naast de twee toppers, Dadel Abrikoos en Cranberry, hebben we twee nieuwe smaken van de Natuurrepen aan ons assortiment toegevoegd: Gember Sinaasappel en Kokos Chocolade. Dat klinkt lekker!

’t Stoepje is trots op onze Blauwe helden!

Geplaatst op: 27 maart 2023

’t Stoepje is trots op onze Blauwe helden!

Als shirtsponsor van SV Spakenburg wensen wij onze Blauwe helden heel veel succes tijdens de halve finale van de TOTO KNVB Beker op 4 april 2023

Nieuw bij ’t Stoepje!

Geplaatst op: 14 maart 2023

Nieuw bij ’t Stoepje!

Heb jij al leuke plannen met Pasen? Een gezellig Paas ontbijt, Paas brunch of Paas diner met familie of vrienden? ’t Stoepje heeft nieuwe favorieten om jouw Paastafel compleet te maken.

Maak een feestje van jouw Paastafel!

Geplaatst op: 12 maart 2023

Maak een feestje van jouw Paastafel!

Bij ’t Stoepje maken we er deze Pasen weer echt een feestje van. We hebben speciaal voor jou een uitgebreid assortiment aan Paaslekkernijen samengesteld

8 vragen aan productontwikkelaar Mike Onasse

Geplaatst op: 20 februari 2023

8 vragen aan productontwikkelaar Mike Onasse

Mike is productontwikkelaar bij ’t Stoepje. Dat wil zeggen dat hij ingrediënten en grondstoffen keurt, producten verbetert en nieuwe koeken, gebak en broden ontwikkelt.

5 weetjes over onze Roomboter Super Rozijnenbol

Geplaatst op: 13 februari 2023

5 weetjes over onze Roomboter Super Rozijnenbol

De lekkerste rozijnenbollen van Nederland zijn de Roomboter Super Rozijnenbollen van ’t Stoepje! Extra groot, gevuld met lekker veel rozijnen en met liefde gemaakt door onze bakkers

Er hangt liefde in de lucht bij ’t Stoepje

Geplaatst op: 06 februari 2023

Er hangt liefde in de lucht bij ’t Stoepje

Van 16 t/m 22 januari is het de Week van het Brood. Deze week staat helemaal in het teken van Volkoren. Volkoren is goed voor je.

De lekkerste Muffins!

Geplaatst op: 25 januari 2023

De lekkerste Muffins!

Muffins zijn lekker bij de koffie of thee, als tussendoortje of als ontbijt… Bij ’t Stoepje hebben we smaken voor iedereen.

Oathie Haver Crackers Chocolade

Geplaatst op: 19 januari 2023

Oathie Haver Crackers Chocolade

Ben jij fan van onze lekkere Haver Crackers? Dan hebben wij de ultieme quilty pleasure voor jouw gevonden die ook nog eens verantwoord is.

Week van het brood

Geplaatst op: 16 januari 2023

Week van het brood

Van 16 t/m 22 januari is het de Week van het Brood. Deze week staat helemaal in het teken van Volkoren. Volkoren is goed voor je.

Vitaal tas

Geplaatst op: 02 januari 2023

Vitaal tas

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Na een december maand met heel veel lekker eten is het weer tijd voor de goede voornemens. Bij veel mensen staat op nummer 1: Gezonder leven.

All I want for Christmas is..

Geplaatst op: 05 december 2022

All I want for Christmas is..

Heel veel lekkers van ‘t Stoepje! En dat hebben we. Ook dit jaar hebben wij speciaal voor jou een heerlijk kerstassortiment samengesteld.

Vakantieschema kerstvakantie 2022

Geplaatst op: 23 november 2022

Vakantieschema kerstvakantie 2022

De kerstvakantie periode is aangebroken en een aantal van onze Stoepje Bakkers zijn met vakantie. Lees hier wanner jouw Stoepje Bakker niet aanwezig is.