Stoepje bakker Mariëlle Huijgen & haar klanten
Geplaatst op: 15 sep. 2022

Stoepje bakker Mariëlle Huijgen & haar klanten

Dat onze marktondernemers een warme band opbouwen met klanten aan de kraam, is niet verrassend. Zij staan wekelijks op dezelfde plek met de lekkerste producten, maken graag een praatje en kennen hun klanten vaak bij naam. We spraken marktondernemer Mariëlle Huijgen (35) en een aantal van haar klanten op de markt in Amstelveen. 

“In een winkel sta je altijd op één plek en is je klandizie verdeeld over de hele week. Ik sta drie dagen per week op een andere plek. Omdat ik er maar eens per week ben, komen de mensen speciaal voor mij naar de markt. Als je het op zo’n dag goed doet, kun je heel leuk werk hebben. Ik maak met gemak 40 uur in drie dagen. ‘Mama werkt drie dagen heel hard’, zeg ik dan tegen mijn kinderen, ‘daarna ben ik lekker thuis.’ Die vrijheid vind ik het mooiste aan het vak. 

Klanten shoppen overal en nergens. Het is daarom zo belangrijk om te werken met kwalitatief goede producten waar je achter staat. Wij bieden kwaliteit waar ze voor terugkomen. Daarnaast is de relatie met mijn klanten heel goed. Er is altijd ruimte voor een geintje, ik blink uit in spontaniteit en positiviteit. Mijn moeder Alie – die al jaren op de markt staat – heeft echt vriendschappen overgehouden aan de markt. ” 

De klanten van Mariëlle: 

Stoepje bakker Marielle - fam. Dubbers .png

Meneer (39) en Mevrouw (40) Dubbers        
Mevrouw Dubbers: “Als kind ging ik elke week al met mijn moeder naar ́t Stoepje om brood en banket te halen. Voor ons is het min of meer vanzelfsprekend dat we hier met enige regelmaat boodschappen doen. Als ik wat minder tijd heb haal ik ook wel eens brood in de supermarkt, maar voor de echte lekkernijen kom ik graag hier. De Kaneelbroodjes zijn onze favoriet.” 

 

Stoeje bakker Marielle - Jolanda Visser .png

Jolanda Visser (53)
“Als kind vond ik het altijd al een feest om met mijn moeder naar de markt te gaan. Echt een uitje. Ik weet niet beter dan dat ik mijn brood bij ’t Stoepje haal. Het allerliefste heb ik natuurproducten zoals spelt- en desembroden. Als ik mezelf wil verwennen neem ik de Appelhaverkoek en Afbakbroodjes. Mijn man maak ik gelukkig met de Cocosmacronen. Al woon ik niet meer in Amstelveen, ik fiets met alle liefde vanuit Ouderkerk hiernaartoe voor mijn boodschappen.” 

 

Stoepje bakker Marielle - Odile Spiegelenburg .png

Odile Spiegelenburg (50)
“Al zolang ik in Amstelveen woon, haal ik mijn brood hier. Ze kennen mijn naam en er hangt een leuke sfeer. Er wordt onderling en met klanten veel gelachen. Mijn bestelling is elke week wel zo’n beetje hetzelfde: Volkorenbrood en Maisbrood voor mijn dochters en mij en van dat donkere stevige brood voor mijn man. En de Rozijnenbollen zijn een must voor hem. Zelf haal ik zo min mogelijk zoet. Want je weet hoe het gaat: zoet vraagt om nog meer zoet en er is al genoeg van mij...” 

 

Stoepje bakker Marielle - fam. van Kemenade.png

Brenda (51) en Quinty (19) van Kemenade
“Eigenlijk wonen we in Badhoevedorp, maar omdat ik van origine hier vandaan kom, gaan mijn dochter en ik elke vrijdag speciaal naar Amstelveen voor de markt. De sfeer is gemoedelijk en de dames achter de kraam zijn ontzettend vriendelijk. Ons weekend begint voor mijn gevoel hier. Lekker loeren naar al het lekkers en vervolgens met moeite een keuze maken. Vandaag ga ik voor de Baguette met olijven erin. Zo meteen halen we nog wat kaas, noten en olijven en dan gaan we weer met een tas vol lekkers het weekend in.” 

 

Stoepje bakker Marielle - Mia Dreers.png

Mia Dreers (77) 
“Als mijn kleinkinderen op visite komen is de eerste vraag vaak: ‘Oma, was je nog op de markt en heb je wat lekkers meegenomen?’ Natuurlijk neemt oma wat mee! De Gevulde Koeken, Cocosmacronen en Mergpijpjes zijn inmiddels favoriet. Voor mijn man en mezelf haal ik brood en gebak. De bestelling is elke week anders: het assortiment is zo ontiegelijk groot dat ik moeite heb met kiezen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. 

Alie Korlaar-Van der Poel, de moeder van Mariëlle, is een goede vriendin van mij geworden. Mijn man is 28 jaar marktmeester geweest hier in Amstelveen, zo hebben we elkaar leren kennen. Ik heb veel bewondering voor moeder en dochter. Ze doen het zo leuk samen. Hun hechte band is voelbaar voor de klanten. Iedereen wordt met een warme glimlach onthaald. Al heeft Mariëlle het stokje inmiddels overgenomen van haar moeder, Alie kan nog geen afscheid nemen van de markt. Dus bouwt ze het langzaam af. Daar ben ik blij mee, zo zie ik ze allebei nog wekelijks!” 

Benieuwd naar Mariëlle Huijgen? Je treft haar en haar collega’s op de markten in Bussum, Amstelveen en Woudenberg.
Lees meer op stoepjebakkermarielle.nl
 

Meer nieuws

De lekkerste Muffins!

Geplaatst op: 25 januari 2023

De lekkerste Muffins!

Muffins zijn lekker bij de koffie of thee, als tussendoortje of als ontbijt… Bij ’t Stoepje hebben we smaken voor iedereen.

5 weetjes over onze Noten Rozijnen Stoet

Geplaatst op: 24 januari 2023

5 weetjes over onze Noten Rozijnen Stoet

Deze robuuste krachtpatser is gemaakt met rogge- en volkorenmeel en zit boordevol energie door de vele noten, rozijnen en zaden.

Oathie Haver Crackers Chocolade

Geplaatst op: 19 januari 2023

Oathie Haver Crackers Chocolade

Ben jij fan van onze lekkere Haver Crackers? Dan hebben wij de ultieme quilty pleasure voor jouw gevonden die ook nog eens verantwoord is.

Week van het brood

Geplaatst op: 16 januari 2023

Week van het brood

Van 16 t/m 22 januari is het de Week van het Brood. Deze week staat helemaal in het teken van Volkoren. Volkoren is goed voor je.

Vitaal tas

Geplaatst op: 02 januari 2023

Vitaal tas

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Na een december maand met heel veel lekker eten is het weer tijd voor de goede voornemens. Bij veel mensen staat op nummer 1: Gezonder leven.

All I want for Christmas is..

Geplaatst op: 05 december 2022

All I want for Christmas is..

Heel veel lekkers van ‘t Stoepje! En dat hebben we. Ook dit jaar hebben wij speciaal voor jou een heerlijk kerstassortiment samengesteld.

Vakantieschema kerstvakantie 2022

Geplaatst op: 23 november 2022

Vakantieschema kerstvakantie 2022

De kerstvakantie periode is aangebroken en een aantal van onze Stoepje Bakkers zijn met vakantie. Lees hier wanner jouw Stoepje Bakker niet aanwezig is.

Volkoren, goed tot in je vezels!

Geplaatst op: 04 november 2022

Volkoren, goed tot in je vezels!

’t Stoepje heeft de handen ineen geslagen met het Nationaal Schoolontbijt om samen kinderen ervan bewust te maken dat een goed ontbijt belangrijk is. Om deze reden sponsoren wij de komende drie jaar aan het Nationaal Schoolontbijt het brood.

Lever onze kleurplaat in voor een lekkere, gezonde verrassing

Geplaatst op: 04 november 2022

Lever onze kleurplaat in voor een lekkere, gezonde verrassing

In het lesmateriaal van het Nationaal Schoolontbijt vinden de scholen een leuke kleurplaat van ’t Stoepje. Maar hoe leuk is het om thuis creatief aan de slag te gaan met de ’t Stoepje kleurplaat?

Stoepje bakker Coert Westerink & zijn klanten

Geplaatst op: 21 oktober 2022

Stoepje bakker Coert Westerink & zijn klanten

We spraken marktondernemer Coert Westerink (43) en een aantal van zijn klanten op de markt in Wijk bij Duurstede.

5 weetjes over onze Roomboter Super Rozijnenbol

Geplaatst op: 17 oktober 2022

5 weetjes over onze Roomboter Super Rozijnenbol

De lekkerste rozijnenbollen van Nederland zijn de Roomboter Super Rozijnenbollen van ’t Stoepje! Extra groot, gevuld met lekker veel rozijnen en met liefde gemaakt door onze bakkers

Bakkerij ’t Stoepje steunt de collega bakkers in Oeganda

Geplaatst op: 06 oktober 2022

Bakkerij ’t Stoepje steunt de collega bakkers in Oeganda

In de week van 1 tot 8 november gaat de derde editie van de Red Dirt Bakery Tour van start! Onze algemeen directeur (Sjacco Nel) gaat samen met 13 anderen fietsen door Oeganda. Op de mountainbike gaan zij 6 dagen, 60 tot 70 km per dag fietsen voor onze collega bakkers in Oeganda met de stichting Bake for Life.

Geef jij jouw bakker ook een 10? Stem nu!

Geplaatst op: 03 oktober 2022

Geef jij jouw bakker ook een 10? Stem nu!

Ben jij net zo fan van ‘t Stoepje als wij van jou? Dan hebben we jouw hulp nodig. Zonder jou als onze grootste fan lukt het ons niet de kroon te behalen!

5 weetjes over onze Sportmik

Geplaatst op: 27 september 2022

5 weetjes over onze Sportmik

Voor bewuste eters is de Sportmik het ideale brood voor ontbijt en lunch. Dit vezelrijke, stevige brood geeft dankzij het hogere percentage eiwitten snel een verzadigd gevoel.

Speculaas, Het lekkerste product van dit seizoen!

Geplaatst op: 22 september 2022

Speculaas, Het lekkerste product van dit seizoen!

Bij ’t Stoepje hebben we een ruim assortiment met lekkere speculaas producten. Heerlijk voor tijdens een echte herfstdag. 

De geschiedenis van ‘t Stoepje

Geplaatst op: 05 september 2022

De geschiedenis van ‘t Stoepje

Anno 2022 is Bakkerij ’t Stoepje de bekendste en grootste leverancier van brood, koek en banket in Nederland. Je vindt ’t Stoepje op meer dan 600 Nederlandse markten.

Hoe werkt sparen met Piggy bij ’t Stoepje?

Geplaatst op: 19 augustus 2022

Hoe werkt sparen met Piggy bij ’t Stoepje?

Voorheen spaarde je bij ons altijd met onze spaarkaarten en zegels maar zoals je weet zijn we nu over op het digitale spaarsysteem: Piggy. We leggen jou graag uit hoe het sparen via Piggy in zijn werk gaat.

’t Stoepje goes vegan

Geplaatst op: 16 augustus 2022

’t Stoepje goes vegan

Wist je al dat ’t Stoepje naast normaal brood ook een heel ruim assortiment aan vegan producten heeft! Om het je makkelijk te maken zetten we ze allemaal voor je op een rijtje:

Vakantieperiode 2022

Geplaatst op: 19 juli 2022

Vakantieperiode 2022

De vakantieperiode is aangebroken en onze Stoepje Bakkers zijn met vakantie. Lees hier wanner jouw Stoepje Bakker niet aanwezig is.