Stoepje bakker Mariëlle Huijgen & haar klanten
Geplaatst op: 15 sep. 2022

Stoepje bakker Mariëlle Huijgen & haar klanten

Dat onze marktondernemers een warme band opbouwen met klanten aan de kraam, is niet verrassend. Zij staan wekelijks op dezelfde plek met de lekkerste producten, maken graag een praatje en kennen hun klanten vaak bij naam. We spraken marktondernemer Mariëlle Huijgen (35) en een aantal van haar klanten op de markt in Amstelveen. 

“In een winkel sta je altijd op één plek en is je klandizie verdeeld over de hele week. Ik sta drie dagen per week op een andere plek. Omdat ik er maar eens per week ben, komen de mensen speciaal voor mij naar de markt. Als je het op zo’n dag goed doet, kun je heel leuk werk hebben. Ik maak met gemak 40 uur in drie dagen. ‘Mama werkt drie dagen heel hard’, zeg ik dan tegen mijn kinderen, ‘daarna ben ik lekker thuis.’ Die vrijheid vind ik het mooiste aan het vak. 

Klanten shoppen overal en nergens. Het is daarom zo belangrijk om te werken met kwalitatief goede producten waar je achter staat. Wij bieden kwaliteit waar ze voor terugkomen. Daarnaast is de relatie met mijn klanten heel goed. Er is altijd ruimte voor een geintje, ik blink uit in spontaniteit en positiviteit. Mijn moeder Alie – die al jaren op de markt staat – heeft echt vriendschappen overgehouden aan de markt. ” 

De klanten van Mariëlle: 

Stoepje bakker Marielle - fam. Dubbers .png

Meneer (39) en Mevrouw (40) Dubbers        
Mevrouw Dubbers: “Als kind ging ik elke week al met mijn moeder naar ́t Stoepje om brood en banket te halen. Voor ons is het min of meer vanzelfsprekend dat we hier met enige regelmaat boodschappen doen. Als ik wat minder tijd heb haal ik ook wel eens brood in de supermarkt, maar voor de echte lekkernijen kom ik graag hier. De Kaneelbroodjes zijn onze favoriet.” 

 

Stoeje bakker Marielle - Jolanda Visser .png

Jolanda Visser (53)
“Als kind vond ik het altijd al een feest om met mijn moeder naar de markt te gaan. Echt een uitje. Ik weet niet beter dan dat ik mijn brood bij ’t Stoepje haal. Het allerliefste heb ik natuurproducten zoals spelt- en desembroden. Als ik mezelf wil verwennen neem ik de Appelhaverkoek en Afbakbroodjes. Mijn man maak ik gelukkig met de Cocosmacronen. Al woon ik niet meer in Amstelveen, ik fiets met alle liefde vanuit Ouderkerk hiernaartoe voor mijn boodschappen.” 

 

Stoepje bakker Marielle - Odile Spiegelenburg .png

Odile Spiegelenburg (50)
“Al zolang ik in Amstelveen woon, haal ik mijn brood hier. Ze kennen mijn naam en er hangt een leuke sfeer. Er wordt onderling en met klanten veel gelachen. Mijn bestelling is elke week wel zo’n beetje hetzelfde: Volkorenbrood en Maisbrood voor mijn dochters en mij en van dat donkere stevige brood voor mijn man. En de Rozijnenbollen zijn een must voor hem. Zelf haal ik zo min mogelijk zoet. Want je weet hoe het gaat: zoet vraagt om nog meer zoet en er is al genoeg van mij...” 

 

Stoepje bakker Marielle - fam. van Kemenade.png

Brenda (51) en Quinty (19) van Kemenade
“Eigenlijk wonen we in Badhoevedorp, maar omdat ik van origine hier vandaan kom, gaan mijn dochter en ik elke vrijdag speciaal naar Amstelveen voor de markt. De sfeer is gemoedelijk en de dames achter de kraam zijn ontzettend vriendelijk. Ons weekend begint voor mijn gevoel hier. Lekker loeren naar al het lekkers en vervolgens met moeite een keuze maken. Vandaag ga ik voor de Baguette met olijven erin. Zo meteen halen we nog wat kaas, noten en olijven en dan gaan we weer met een tas vol lekkers het weekend in.” 

 

Stoepje bakker Marielle - Mia Dreers.png

Mia Dreers (77) 
“Als mijn kleinkinderen op visite komen is de eerste vraag vaak: ‘Oma, was je nog op de markt en heb je wat lekkers meegenomen?’ Natuurlijk neemt oma wat mee! De Gevulde Koeken, Cocosmacronen en Mergpijpjes zijn inmiddels favoriet. Voor mijn man en mezelf haal ik brood en gebak. De bestelling is elke week anders: het assortiment is zo ontiegelijk groot dat ik moeite heb met kiezen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. 

Alie Korlaar-Van der Poel, de moeder van Mariëlle, is een goede vriendin van mij geworden. Mijn man is 28 jaar marktmeester geweest hier in Amstelveen, zo hebben we elkaar leren kennen. Ik heb veel bewondering voor moeder en dochter. Ze doen het zo leuk samen. Hun hechte band is voelbaar voor de klanten. Iedereen wordt met een warme glimlach onthaald. Al heeft Mariëlle het stokje inmiddels overgenomen van haar moeder, Alie kan nog geen afscheid nemen van de markt. Dus bouwt ze het langzaam af. Daar ben ik blij mee, zo zie ik ze allebei nog wekelijks!” 

Benieuwd naar Mariëlle Huijgen? Je treft haar en haar collega’s op de markten in Bussum, Amstelveen en Woudenberg.
Lees meer op stoepjebakkermarielle.nl
 

Meer nieuws

5 weetjes over onze Sportmik

Geplaatst op: 27 september 2022

5 weetjes over onze Sportmik

Voor bewuste eters is de Sportmik het ideale brood voor ontbijt en lunch. Dit vezelrijke, stevige brood geeft dankzij het hogere percentage eiwitten snel een verzadigd gevoel.

Speculaas, Het lekkerste product van dit seizoen!

Geplaatst op: 22 september 2022

Speculaas, Het lekkerste product van dit seizoen!

Bij ’t Stoepje hebben we een ruim assortiment met lekkere speculaas producten. Heerlijk voor tijdens een echte herfstdag. 

De geschiedenis van ‘t Stoepje

Geplaatst op: 05 september 2022

De geschiedenis van ‘t Stoepje

Anno 2022 is Bakkerij ’t Stoepje de bekendste en grootste leverancier van brood, koek en banket in Nederland. Je vindt ’t Stoepje op meer dan 600 Nederlandse markten.

Hoe werkt sparen met Piggy bij ’t Stoepje?

Geplaatst op: 19 augustus 2022

Hoe werkt sparen met Piggy bij ’t Stoepje?

Voorheen spaarde je bij ons altijd met onze spaarkaarten en zegels maar zoals je weet zijn we nu over op het digitale spaarsysteem: Piggy. We leggen jou graag uit hoe het sparen via Piggy in zijn werk gaat.

’t Stoepje goes vegan

Geplaatst op: 16 augustus 2022

’t Stoepje goes vegan

Wist je al dat ’t Stoepje naast normaal brood ook een heel ruim assortiment aan vegan producten heeft! Om het je makkelijk te maken zetten we ze allemaal voor je op een rijtje:

Vakantieperiode 2022

Geplaatst op: 19 juli 2022

Vakantieperiode 2022

De vakantieperiode is aangebroken en onze Stoepje Bakkers zijn met vakantie. Lees hier wanner jouw Stoepje Bakker niet aanwezig is.

Bakkerij ’t Stoepje, nieuwe sponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Geplaatst op: 07 juli 2022

Bakkerij ’t Stoepje, nieuwe sponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Jong geleerd is oud gedaan! Dit is de gedachte achter het Nationaal Schoolontbijt maar ook zeker die van ons! Gezonde voeding is onwijs belangrijk en dat begint al bij het ontbijt.

Maak kennis met powerkoppel Aart en Evelien de Graaf

Geplaatst op: 05 juli 2022

Maak kennis met powerkoppel Aart en Evelien de Graaf

Maak kennis met powerkoppel Aart en Evelien de Graaf van Bakkerij 't Stoepje

Vader, moeder en zoon Koelewijn staan samen op de markt

Geplaatst op: 30 juni 2022

Vader, moeder en zoon Koelewijn staan samen op de markt

Onze marktondernemers Walter, Marja en Patrick Koelewijn zijn niet te missen. Lees hier waarom

Ons glutenvrije assortiment

Geplaatst op: 17 juni 2022

Ons glutenvrije assortiment

Speciaal voor jou hebben we glutenvrije producten aan ons assortiment toegevoegd. Van brood tot koekjes, net zo lekker en goed!

Verras jouw stoere, lieve, grappige vader

Geplaatst op: 13 juni 2022

Verras jouw stoere, lieve, grappige vader

Het is bijna Vaderdag! Jouw stoere, lieve, grappige vader verdient natuurlijk wat extra liefde. Is jouw vader een echte grillguru en staat hij het liefst buiten achter zijn BBQ

Haal de zon is huis met onze Zon toppers!

Geplaatst op: 18 mei 2022

Haal de zon is huis met onze Zon toppers!

Bij ’t Stoepje hebben we van alles in het assortiment om het zonnetje mee naar huis te nemen. Speciaal voor jou hebben wij een top 5 gemaakt van onze Zon toppers!

Tips & tricks

Geplaatst op: 16 mei 2022

Tips & tricks

Heb jij een van onze lekkere broden in huis maar heb je er eigenlijk nog wel een vraag over? Hoe lang kan ik dit brood bewaren, op welke temperatuur moet ik hem afbakken of hoe kan ik het brood het best bewaren? Lees meer

5 weetjes over onze Kaas Uienkruier

Geplaatst op: 15 mei 2022

5 weetjes over onze Kaas Uienkruier

Een overheerlijke, luchtige ciabattabodem, rijkelijk bestrooid met de lekkerste kaas en alleen de beste verse uien. De Kaas Uienkruier is ’t lekkerst als hij kort is opgewarmd in de oven of op de barbecue.

Waarom is volkoren een gezonde keuze?

Geplaatst op: 21 april 2022

Waarom is volkoren een gezonde keuze?

We weten allemaal dat volkoren de meest gezonde keuze is, maar waarom is dit nou eigenlijk zo? Lees hieronder waarom je het best voor een volkorenbrood kunt gaan.

5 weetjes over onze Roomboter Gevulde Koek

Geplaatst op: 08 april 2022

5 weetjes over onze Roomboter Gevulde Koek

De Roomboter Gevulde Koek van Bakkerij 't Stoepje wordt op een ambachtelijke wijze gemaakt en dat proef je meteen. Licht krokant vanbuiten en boordevol smeuïge banketspijs vanbinnen is deze klassieker een favoriet van jong en oud.

Stoepjebakker Niels Koelewijn & zijn klanten

Geplaatst op: 06 april 2022

Stoepjebakker Niels Koelewijn & zijn klanten

Lies hier een leuk interview met 't Stoepje bakker Niels Koelewijn (32) en een aantal van zijn klanten op de markt in Wageningen.

Met deze zoetigheden maak jij van jouw Paasweekend echt een feestje!

Geplaatst op: 05 april 2022

Met deze zoetigheden maak jij van jouw Paasweekend echt een feestje!

Elke dag is een feestje, maar met Pasen helemaal! En wat hoort er bij een feestje? Juist, zoetigheid. Bij ‘t Stoepje hebben we veel Paaslekkers, voor op de Paastafel of als tussendoortje!

Heel veel Paaslekkers bij ’t Stoepje!

Geplaatst op: 17 maart 2022

Heel veel Paaslekkers bij ’t Stoepje!

Yes, het is weer bijna Pasen! Of je nou een liefhebber bent van hartig, of juist een zoetekauw bent, bij ‘t Stoepje hebben wij sowieso heel veel lekkers voor jou.