Uitleg gezond volkorenbrood
Geplaatst op: 21 feb 2020

We weten dat volkorenbrood gezond is, maar waarom? We leggen het je uit!

Het verschil tussen volkorenbrood en andere soorten brood, is dat volkorenbrood gemaakt is van de héle graankorrel, terwijl dit bij andere broden maar deels is. Wanneer je de hele graankorrel gebruikt, bevat het alle voedingsstoffen die goed zijn voor onze gezondheid.

Naast dat volkorenbrood weinig vet bevat, bevat het vooral heel veel vezels. In 6 sneetjes volkorenbrood zitten evenveel vezels als in 560 gram groenten! Ongelofelijk toch?

OVER DEZE GRAANKORREL
In de buitenste laag, ook wel de zemel genoemd, zit het grootste gedeelte aan voedingsvezels, vitamines en mineralen. De kiem is ook een onderdeel van de buitenste laag, hierin zitten weer goede vetten, vitamines en mineralen. De meelkern is het binnenste gedeelte van de graankorrel en bestaat uit koolhydraten en eiwitten. Een volkorenbrood, gemaakt van de hele kortel, bevat dus ál deze voedingsstoffen.

Door de hoeveelheid en het type vezels heeft volkoren brood een goede invloed op het lichaam. Het draagt bij aan een goede darmwerking, spijsvertering en je bent langer verzadigd dan bij andere soorten brood.

WAAROM KIEZEN VOOR VOLKORENBROOD?
Naast dat het goed is voor je, verkleint het de kans op ziektes;
* Hart en vaat ziekten
Verlaagt de kans met 25% door de voedingsstoffen en bioactieve stoffen in volkorenbrood die positieve effecten hebben op ontstekingen en bloedstolling.
* Darmkanker
Door de vezels in volkorenbrood wordt de werking in de darmen opgang geholpen. De voedingsstoffen bewegen zich snel door de darmen waardoor er geen irritaties ontstaan. Ook werken de vezels ontstekingsremmend.
* Diabetes type 2
De vezels in volkorenbrood hebben positieve invloed op je bloedsuikerspiegel.

Wil je de kans op al deze ziektes verkleinen, dan helpt het al wanneer je 3 sneetjes volkoren brood per dag eet.

Om je even gerust te stellen, of je jou kiest voor grof of fijn gemalen volkorenbrood, dit maakt geen verschil. Het is allemaal gezond! En over smaak valt niet te twisten.

VOLKORENTOPPERS BIJ ‘T STOEPJE

Meer nieuws

Vakantieschema kerstvakantie 2023

Geplaatst op: 06 december 2023

Vakantieschema kerstvakantie 2023

De kerstvakantie periode is aangebroken en een aantal van onze Stoepje Bakkers zijn met vakantie. Lees hier wanner jouw Stoepje Bakker niet aanwezig is.

De Focaccia Caprese

Geplaatst op: 07 januari 2021

De Focaccia Caprese

Heb je ze al geproefd? De lekkerste Focaccia Caprese? Een typisch Italiaans platbrood: focaccia. Het is een rechthoekig luxebrood dat heerlijk op smaak is gebracht.

’t Stoepje goes vegan

Geplaatst op: 16 augustus 2022

’t Stoepje goes vegan

Wist je al dat ’t Stoepje naast normaal brood ook een heel ruim assortiment aan vegan producten heeft! Om het je makkelijk te maken zetten we ze allemaal voor je op een rijtje:

Vier oranje met ’t Stoepje!

Geplaatst op: 20 april 2021

Vier oranje met ’t Stoepje!

Het is bijna Koningsdag. Oftewel: smullen van de lekkerste oranje producten. Wij staan deze week weer vol enthousiasme voor je klaar met een uitgebreid assortiment!

Hoe werkt sparen met Piggy bij ’t Stoepje?

Geplaatst op: 19 augustus 2022

Hoe werkt sparen met Piggy bij ’t Stoepje?

Voorheen spaarde je bij ons altijd met onze spaarkaarten en zegels maar zoals je weet zijn we nu over op het digitale spaarsysteem: Piggy. We leggen jou graag uit hoe het sparen via Piggy in zijn werk gaat.

Week van het Brood

Geplaatst op: 16 januari 2022

Week van het Brood

Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig. Bij ’t Stoepje maken we het voor jou erg makkelijk, wij hebben namelijk diverse Volkoren broden in ons assortiment. Genoeg keuze!

Bakkerij ’t Stoepje shirtsponsor SV Spakenburg

Geplaatst op: 20 juli 2020

Bakkerij ’t Stoepje shirtsponsor SV Spakenburg

Bakkerij ’t Stoepje is komend seizoen shirtsponsor van SV Spakenburg.

De favorieten van onze fans!

Geplaatst op: 15 mei 2020

De favorieten van onze fans!

Naast de 5 favorieten die wij zelf uitgekozen hebben, hebben wij vorig jaar ook aan onze fans gevraagd wat zij de Stoepje favorieten vinden. Hier kwamen 4 winnaars uit. Nieuwsgierig? Lees meer!

De kerstdagen met Bakkerij 't Stoepje

Geplaatst op: 14 december 2018

De kerstdagen met Bakkerij 't Stoepje

Van de kerstdagen een feestje maken zal je toch écht zelf moeten doen, maar wij zorgen voor de juiste voorbereidingen met de lekkerste aanbiedingen.

Kerst, het moment om even echt te genieten!

Geplaatst op: 09 december 2021

Kerst, het moment om even echt te genieten!

Genieten met Kerst? Dat kan gemakkelijk met ons overheerlijke kerstassortiment!

Weet jij al met welke lekkernijen je je moeder gaat verwennen?

Geplaatst op: 04 mei 2021

Weet jij al met welke lekkernijen je je moeder gaat verwennen?

Verwen jouw moeder! Moederdag is dé dag dat alle moeders in het zonnetje gezet worden!

’t Stoepje pakt goud op foodserviceawards

Geplaatst op: 17 januari 2020

’t Stoepje pakt goud op foodserviceawards

Op Horecava 2020 werden de foodserviceawards uitgereikt. Ook ’t Stoepje was in de race in de categorie marktkramen. In oktober probeerden we zoveel mogelijk stemmen binnen te halen van al onze fans. En met succes, want wij pakten in de categorie marktkramen goud!

#Heelstoepjebakt

Geplaatst op: 11 juni 2020

#Heelstoepjebakt

Bakkerij ’t Stoepje heeft een interne bakwedstrijd gehouden: #Heelstoepjebakt. Hier zijn een aantal leuke recepten uit gekomen.

Speculaas, Het lekkerste product van dit seizoen!

Geplaatst op: 22 september 2022

Speculaas, Het lekkerste product van dit seizoen!

Bij ’t Stoepje hebben we een ruim assortiment met lekkere speculaas producten. Heerlijk voor tijdens een echte herfstdag. 

Ken jij ze ook? Die heerlijke kaas-uienkruiers?

Geplaatst op: 12 juli 2019

Ken jij ze ook? Die heerlijke kaas-uienkruiers?

Een echte ‘t Stoepje klassieker die zich ook heel goed leent voor de BBQ! Op deze kruier kun je namelijk zelf heerlijke variaties maken met jouw favoriete smaken. Bestrooi jouw kaas-uienbrood heerlijk met wat paprika, olijven of een plakje salami en maak zo een heerlijk BBQ brood.

Proef onze nieuwe, smaakvolle Focaccia Kip Pesto!

Geplaatst op: 28 januari 2021

Proef onze nieuwe, smaakvolle Focaccia Kip Pesto!

Ben jij een echte focaccia fan en houd jij van de combinatie kip met pesto? Dan hebben wij een nieuwe traktatie voor jou. Onze Focaccia Kip Pesto!

Onze nieuwe Paas producten

Geplaatst op: 05 maart 2021

Onze nieuwe Paas producten

Pasen staat weer voor de deur. Dat betekent dat we bij Bakkerij ‘t Stoepje weer de lekkerste producten voor jou klaar hebben liggen.

Heb jij al gesmuld van onze smulbollen?

Geplaatst op: 04 juli 2019

Heb jij al gesmuld van onze smulbollen?

Deze bol op basis van volkorenmeel is dé gezonde vervanger van een krentenbol. Makkelijk om voor het sporten mee te grijpen of als variatie tijdens de lunch. Omdat het bolletje gemaakt is op basis van volkorenmeel is het een bron van vezels.

Bakkerij ’t Stoepje steunt de collega bakkers in Oeganda

Geplaatst op: 06 oktober 2022

Bakkerij ’t Stoepje steunt de collega bakkers in Oeganda

In de week van 1 tot 8 november gaat de derde editie van de Red Dirt Bakery Tour van start! Onze algemeen directeur (Sjacco Nel) gaat samen met 13 anderen fietsen door Oeganda. Op de mountainbike gaan zij 6 dagen, 60 tot 70 km per dag fietsen voor onze collega bakkers in Oeganda met de stichting Bake for Life.

NIEUW! Oathie Haver Crackers en Mueslibollen

Geplaatst op: 22 januari 2021

NIEUW! Oathie Haver Crackers en Mueslibollen

Op zoek naar een ‘lichte’ en gezonde snack die ook nog eens een lekkere bite heeft? Dan hebben wij die voor jou gevonden!