Stoepjebakker Niels Koelewijn & zijn klanten
Geplaatst op: 06 apr. 2022

't Stoepje bakker Niels Koelewijn & zijn klanten

Dat onze marktondernemers een warme band opbouwen met klanten aan de kraam, is niet verrassend. Zij staan wekelijks op dezelfde plek met de lekkerste producten, maken graag een praatje en kennen hun klanten vaak bij naam. We spraken marktondernemer Niels Koelewijn (32) en een aantal van zijn klanten op de markt in Wageningen.

“Op papier zijn het lange dagen, maar zo voelt het niet. Geen idee hoeveel uur ik werk. Ik tel ze nooit. Met zes markten zullen het er aardig wat zijn, maar ik doe het elke dag met plezier. Mijn dagen zijn zo afwisselend, ik ben telkens een paar uur met iets totaal anders bezig. Van inladen en opbouwen tot het verkopen en de bestellingen invoeren. De tijd vliegt voorbij.

Iedereen komt bij mij aan de kraam. Qua leeftijden schiet het alle kanten op: van Wageningse studenten tot een vaste club oudere mensen in Waddinxveen. Het merendeel van de klanten ken ik bij naam. Er zijn een paar klanten die ik inmiddels tot mijn vrienden reken. Zij waren zelfs op m’n bruiloft een paar jaar geleden.

Het belangrijkste aan mijn vak is vriendelijk en vrolijk zijn. Ik hoop dat klanten me zo ook omschrijven. Het kost me geen energie om elke dag zo blij te zijn. Ik ben sowieso nooit chagrijnig als ik op de markt sta. Dat bewaar ik wel voor thuis bij m’n vrouw... Geintje natuurlijk!" 

De klanten van Niels:

Market-Food-Group---_T-Stoepje-Wageningen---NSlagmolen--24-maart-202132.jpg

Jeroen van Gaans (33) en dochter Hilde (3)
“Hilde en ik komen hier elke week. Altijd met z’n tweeën. Woensdag is mijn papadag. Ik vind het heerlijk om de weekboodschappen op de markt te doen. Lekker lokaal en kwalitatief stukken beter dan de supermarkt. Hilde gaat vooral mee vanwege het koekje dat ze van Niels krijgt. Ik vind het persoonlijke contact hier heel fijn. Het voelt vertrouwd dat ze ons bij naam kennen.” 

 

Market-Food-Group---_T-Stoepje-Wageningen---NSlagmolen--24-maart-202118.jpg

Klaas Willem van den Berg (23)
“Mijn studentenhuis zit hier om de hoek, dus ik kom hier elke woensdag. Ik bestel eigenlijk wekelijks exact dezelfde broden, tenzij ik hier in het weekend ook blijf. Dan haal ik er lekkere afbakbroodjes bij. Af en toe probeer ik iets nieuws. Vandaag heb ik zo’n Topfit Meergranenbrood gekocht, ben benieuwd!

 

Market-Food-Group---_T-Stoepje-Wageningen---NSlagmolen--24-maart-202125.jpg

Jolanda Muilwijk (56) en kleinzoon Noan (4)
“De Italiaanse Bollen zijn mijn favoriet. Die neem ik graag mee voor tussen de middag als ik samen met de ouders van Noan lunch. Dit is voorlopig mijn laatste oppasdag, want Noan gaat binnenkort naar school. Ik geniet van ons wekelijkse uitje samen, maar ik blijf in mijn eentje ook gewoon komen, hoor. Als echte Wageningse kan ik me de markt niet voorstellen zonder ’t Stoepje. Het contact met de medewerkers is heel fijn. Lekker laagdrempelig en geen moeilijk gedoe.” 

 

Market-Food-Group---_T-Stoepje-Wageningen---NSlagmolen--24-maart-202145 (1).jpg

Andries Koning (40)
“Het zijn zulke gezellige mensen hier achter de kraam. Ze staan altijd open voor een geintje of praatje. Maar ik kom hier ook voor de kwaliteit. Het brood dat ik hier koop, is van een heel ander niveau dan dat van de supermarkt. Niet te vergelijken. Mijn guilty pleasure is de Woepie met chocolade. Dat broodje maakt van elke woensdag weer een feest.” 


Benieuwd naar 't Stoepje bakker Niels Koelewijn? Je treft hem en zijn collega’s op de markten in Vleuten, Wageningen, Nieuwveen, Utrecht en Waddinxveen.

Lees meer op stoepjebakkernielskoelewijn.nl.
 

Meer nieuws

Tips & tricks

Geplaatst op: 16 mei 2022

Tips & tricks

Heb jij een van onze lekkere broden in huis maar heb je er eigenlijk nog wel een vraag over? Hoe lang kan ik dit brood bewaren, op welke temperatuur moet ik hem afbakken of hoe kan ik het brood het best bewaren? Lees meer

5 weetjes over onze Kaas Uienkruier

Geplaatst op: 15 mei 2022

5 weetjes over onze Kaas Uienkruier

Een overheerlijke, luchtige ciabattabodem, rijkelijk bestrooid met de lekkerste kaas en alleen de beste verse uien. De Kaas Uienkruier is ’t lekkerst als hij kort is opgewarmd in de oven of op de barbecue.

Waarom is volkoren een gezonde keuze?

Geplaatst op: 21 april 2022

Waarom is volkoren een gezonde keuze?

We weten allemaal dat volkoren de meest gezonde keuze is, maar waarom is dit nou eigenlijk zo? Lees hieronder waarom je het best voor een volkorenbrood kunt gaan.

5 weetjes over onze Roomboter Gevulde Koek

Geplaatst op: 08 april 2022

5 weetjes over onze Roomboter Gevulde Koek

De Roomboter Gevulde Koek van Bakkerij 't Stoepje wordt op een ambachtelijke wijze gemaakt en dat proef je meteen. Licht krokant vanbuiten en boordevol smeuïge banketspijs vanbinnen is deze klassieker een favoriet van jong en oud.

Met deze zoetigheden maak jij van jouw Paasweekend echt een feestje!

Geplaatst op: 05 april 2022

Met deze zoetigheden maak jij van jouw Paasweekend echt een feestje!

Elke dag is een feestje, maar met Pasen helemaal! En wat hoort er bij een feestje? Juist, zoetigheid. Bij ‘t Stoepje hebben we veel Paaslekkers, voor op de Paastafel of als tussendoortje!

Heel veel Paaslekkers bij ’t Stoepje!

Geplaatst op: 17 maart 2022

Heel veel Paaslekkers bij ’t Stoepje!

Yes, het is weer bijna Pasen! Of je nou een liefhebber bent van hartig, of juist een zoetekauw bent, bij ‘t Stoepje hebben wij sowieso heel veel lekkers voor jou.

Wij zijn voor het 3e jaar op rij de trotse winnaar!

Geplaatst op: 15 maart 2022

Wij zijn voor het 3e jaar op rij de trotse winnaar!

Wij mochten dit jaar voor de derde keer een prachtige prijs in ontvangst nemen: de Foodservice Award, in de categorie Marktkramen.

Stoepje bakker Luc is altijd in voor een geintje

Geplaatst op: 08 maart 2022

Stoepje bakker Luc is altijd in voor een geintje

Met zijn 23 jaren jong, is marktondernemer Luc Post de op één na jongste ’t Stoepje-ondernemer. Op zijn twaalfde begon hij als inpakmedewerker waarbij hij in ruil voor werkzaamheden brood kreeg voor thuis.

Lekker sparen voor mooie producten

Geplaatst op: 16 februari 2022

Lekker sparen voor mooie producten

Bij Bakkerij ‘t Stoepje spaar je bij iedere aankoop voor prachtige cadeaus. Bijvoorbeeld voor onze heerlijke producten, mooi keukenapparatuur of voor onze Stoepje waardebonnen.

5 weetjes over ons Slankelijntje

Geplaatst op: 16 februari 2022

5 weetjes over ons Slankelijntje

Het bekendste koolhydraatarme bolletje van Nederland. Het Slankelijntje is goed voor de bloedsuikerspiegel, 100% vegan en nog lekker ook.

Een kijkje in de bakkerij van ’t Stoepje

Geplaatst op: 10 februari 2022

Een kijkje in de bakkerij van ’t Stoepje

Een kijkje in de bakkerij van t Stoepje? Bij ’t Stoepje maken we onze producten dagelijks vers en met de hand, in één van de twee eigen bakkerijen in Spakenburg.

Week van het Brood

Geplaatst op: 16 januari 2022

Week van het Brood

Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig. Bij ’t Stoepje maken we het voor jou erg makkelijk, wij hebben namelijk diverse Volkoren broden in ons assortiment. Genoeg keuze!

Vitaal tas, gezond het nieuwe jaar in!

Geplaatst op: 30 december 2021

Vitaal tas, gezond het nieuwe jaar in!

Gezond het nieuwe jaar in? Dat kan gemakkelijk met de Vitaal tas van Bakkerij ’t Stoepje.

Bakkerij ‘t Stoepje bakt de grootste Haverkoek van Nederland voor Missie 538

Geplaatst op: 23 december 2021

Bakkerij ‘t Stoepje bakt de grootste Haverkoek van Nederland voor Missie 538

Deze week werd vanuit Missie 538 de vraag aan luisterend Nederland gesteld: welke bakker kan de grootste koek van Nederland bakken? Hier ging direct een belletje rinkelen bij onze bakker, Mike Onasse.

Kerst, het moment om even echt te genieten!

Geplaatst op: 09 december 2021

Kerst, het moment om even echt te genieten!

Genieten met Kerst? Dat kan gemakkelijk met ons overheerlijke kerstassortiment!

Onze herfst toppers!

Geplaatst op: 10 november 2021

Onze herfst toppers!

Herfst it is! Het wordt weer een stuk kouder en de bladeren vallen op de grond. Kortom: de periode van warmte en gezelligheid binnen is weer aangebroken.

Een dag op pad met Jan Koelewijn

Geplaatst op: 01 november 2021

Een dag op pad met Jan Koelewijn

Zo ziet een gemiddelde werkdag eruit voor Stoepje-bakker Jan Koelewijn. Ja, hij staat echt zo vroeg op!

Food Service Award

Geplaatst op: 30 september 2021

Food Service Award

Wij kunnen niet zonder onze 't Stoepje bakkers, en zij niet zonder jou! Laat je horen voor jouw 't Stoepje held. Breng nu snel jouw stem uit!

De lekkerste tijd is weer aangebroken!

Geplaatst op: 19 september 2021

De lekkerste tijd is weer aangebroken!

De lekkerste tijd is weer aangebroken! En dat betekent: let’s go speculaas. Zeg nou eerlijk, heb jij speculaas de afgelopen maanden ook niet ontzettend gemist?