Vrijheid bij ’t Stoepje
Geplaatst op: 09 dec 2022

Eigen kraam, eigen baas

Vrijheid bij ’t Stoepje

Als marktondernemer bij ’t Stoepje ben en blijf je eigen baas. Wij bieden je de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je je producten verkoopt. Je hebt keuze uit een groot assortiment en wij adviseren je graag! Uiteraard richt je jouw dagen én kraam in zoals jij dat wilt. Drie ondernemers delen graag hun ervaringen als marktbakker bij ’t Stoepje.

Van kantoorbaan naar de buitenlucht

“Voor mij was het vanzelfsprekend om de markt op te gaan. Mijn vader is de oprichter van ’t Stoepje en mijn moeder werkte er ook”, vertelt marktondernemer Aart de Graaf (39), die samen met zijn vrouw Evelien wekelijks in Lent, Oosterbeek en Arnhem staat. “Ik begon met een kantoorbaan, maar nadat ik rond mijn twintigste een tijdje met mijn moeder mee op pad ging, was ik snel overstag. En als je eenmaal aan de bewegingsvrijheid en buitenlucht gewend bent, wil je niet anders meer. Het is – voor ons allebei – de beste keuze ooit. En al helemaal bijzonder om dit samen te doen. Evelien en ik vullen elkaar perfect aan.”


Foto_Marielle.png

Drie dagen hard werken, vier dagen vrij

“In een winkel sta je altijd op één plek en is je klandizie verdeeld over de hele week. Ik sta drie dagen per week op een andere plek. Omdat ik er maar eens per week ben, komen de mensen speciaal voor mij naar de markt”, legt Mariëlle Huijgen (36) uit. Als je het op zo’n dag goed doet, kun je heel leuk werk hebben. Ik maak met gemak 40 uur in drie dagen. ‘Mama werkt drie dagen heel hard’, zeg ik dan tegen mijn kinderen, ‘daarna ben ik lekker thuis.’ Die vrijheid vind ik het mooiste aan het vak.

Foto_william.png

De kunst van het verkopen bepaal je zelf

“De kraam is ons podium. Het is net cabaret”, lacht ondernemer Wim Poort (60). “Loop maar eens een dagje mee, dan zul je ervaren hoe gezellig het is. Dat voelen klanten ook en daarom komen ze terug. Mijn zoon en collega William (35) en ik zitten qua humor helemaal op dezelfde lijn. Toch vind ik het verkopen zelf het allerleukste aan mijn werk. Ik bepaal mijn eigen prijzen en ben zelf verantwoordelijk voor de tactiek én omzet natuurlijk. William is een ster in productkennis, ik in ons assortiment aan de man brengen. Samen zijn we een topteam.”

Natuurlijk ben en blijf je bij ’t Stoepje eigen baas. Maar op sommige vlakken kan extra ondersteuning geen kwaad. Zo helpen wij je graag met persoonlijke reclame-uitingen, een gebruiksvriendelijke bestelapp en ons complete assortiment.

Word jij net als Aart, Evelien, Mariëlle, Wim en William marktbakker bij ’t Stoepje? Wij ontmoeten je graag, neem vrijblijvend contact met ons op.
 

Terug naar overzicht