Plaattaart van gevulde koek

Ingrediënten:
10st ’t Stoepje roomboter gevulde koeken
6st frisse appels
2tl kaneelpoeder
1el citroensap
2el suiker 100g havermout 100g roomboter (gesmolten)

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes of partjes.
3. Meng de appel met het kaneelpoeder, citroensap en twee eetlepels suiker.
4. Kruimel de gevulde koeken in een grote kom en meng dit met de havermout en gesmolten roomboter tot een kruimelig deeg.
5. Beleg de bakplaat met ongeveer twee derde van het havermout– koekmengsel en druk het stevig aan zodat een goede bodem ontstaat.
6. Verdeel hierover de appelpartjes en het overgebleven havermout-koekmengsel.
7. Bak de plaattaart circa 15 minuten in het midden van de oven.

LET OP: de taart is nog een beetje zacht als hij warm is. Als het is afgekoeld wordt de koek lekker crunchy