Meest gestelde vragen over glutenvrij

 

glutenvrijassortiment-1

 

1. Waar worden jullie glutenvrije producten geproduceerd? 

Onze glutenvrije producten worden in onze glutenvrije bakkerij geproduceerd. Op deze manier kunnen wij borgen dat de producten voldoen aan de claim ‘glutenvrij’. Elke productrun laten wij ook door een extern laboratorium analyseren op de aanwezigheid van gluten. Op deze manier kunnen wij garanderen dat de producten aan deze claim voldoen.

 

2. Verkoopt mijn Stoepje bakker ook glutenvrije producten?

Het verschilt per Stoepje bakker welke glutenvrije producten hij/zij in het reguliere assortiment voert. Wel kunt u bij alle Stoepje bakkers alle glutenvrije producten bestellen. Zo weet u zeker dat u (de week erop) kunt genieten van uw bestelling. Wanneer u uw bestelling voor 10.00 uur de dag voor de markt plaatst, heeft de Stoepje bakker uw bestelling voor u klaar liggen.

Bestellen kan via:
— de marktondernemer aan de kraam,
— telefonisch (08000222627)
— de webshop 

 

3. Waarom staat er geen ‘Tenminste Houdbaar Tot’-datum op jullie glutenvrije producten?
Onze glutenvrije producten zijn dagverse producten. Dagverse producten hoeven geen ‘Tenminste Houdbaar Tot’-datum te bevatten, omdat ze dagvers zijn. Onze glutenvrije producten zijn 1 tot 2 dagen houdbaar. Voor langere houdbaarheid adviseren wij u de producten in de koeling of vriezer te bewaren.

 

4. Bevatten jullie glutenvrije producten zuivel (melk, ei, lactose)?

De glutenvrije broodproducten bevatten de allergeen soja.
De appelmuffin bevat de allergenen melk en ei.
De chocolade muffin bevat de allergenen melk, ei en soja.
De chocolade brownie bevat de allergenen melk en ei.
De roomboter gevulde koeken bevatten melk, ei, noten en lupine.
De roze koeken bevatten melk en ei.
De amandelspeculaasjes bevatten ei en noten.
De allerhande bevatten ei en noten.
De kruidnoten bevatten ei.

 

5. Waar kan ik de ingrediënten/voedingswaarde van jullie glutenvrije producten vinden?

Bakkerij ’t Stoepje is volledig transparant over de ingrediënten en voedingswaarde van haar producten. Via assortiment kunt u dit per product bekijken (zoeken op ‘glutenvrij’).

 

6. Wat is de functie van de E-nummers in jullie glutenvrije producten?

Omdat het brood geen gluten bevat ontstaat er geen samenhangende structuur in de glutenvrije producten. Om toch tot de gewenste structuur te kunnen komen, wordt er gebruik gemaakt van de verdikkingsmiddelen: E415 en E464.

Aan deze producten wordt een hoog gehalte water toegevoegd, waardoor de kans op schimmelvorming aanwezig is. Door het toevoegen van voedingszuur: E270 (melkzuur (natuurlijk e nummer) en zuurteregelaar: E262 (natriumacetaat natuurlijk e nummer)  wordt schimmelvorming in het product uitgesteld.