Zomerse garnalenburger op Roomboter Habsburger

Zomerse garnalenburger op Roomboter Habsburger Broodjes

Snijd als eerste de ontdooide gamba’s fijn of doe ze kort in een blender of keukenmachine. Fruit nu de ui en knoflook 2 minuten zacht aan en voeg daarna de rode paprika en cayennepeper toe. Laat dit geheel vervolgens nog eens 3 minuten aanfruiten. Laat het geheel daarna enkele minuten in een bak afkoelen.

 

Wanneer het is afgekoeld kunnen de gamba’s, het zout, 50 gram paneermeel, 50 gram bloem en 2 eieren worden toegevoegd. Kneed deze ingrediënten door elkaar tot een stevige massa. Verdeel deze massa het in vier porties en kneed het in de vorm van een hamburger. Leg de vier burgers een half uur in de koelkast. Roer het laatste ei los met een eetlepel water. Haal de burgers door dit mengsel, dip ze daarna in bloem en haal ze als laatst door wat paneermeel. De burgers kunnen nu in 10 minuten krokant gaar worden gebakken.

 

Bij de burger hoort een frisse dressing. Maak deze door het mengen van de mayonaise, de rasp van gember en limoen en wat limoensap.

 

Snijd de Roomboter Habsbuger Broodjes door, beleg ze vervolgens met rauwkost naar keuze zoals tomaat en sla. Hier bovenop komt de garnalenburger. Maak het geheel af met de dressing!


Ingredienten voor 4 personen:

  • 300 gram gepelde ontdooide gamba’s
  • 100 gram paneermeel
  • 100 gram bloem
  • 50 gram mayonaise
  • halve theelepel zout
  • halve rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 3 eieren
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • halve theelepel cayennepeper
  • halve limoen
  • 1 cm geschilde verse gemberwortel
  • Rauwkost naar keuze