Vierkanten Bolletjes met homemade falafelburger

Vierkanten Bolletjes met homemade falafelburger

 

Draai de kikkererwten met de overige ingrediënten fijn in een keukenmachine tot een homogenemassa. Breng op smaak met peper en zout. Vorm met je handen 4 burgers van de massa en laat eenhalf uurtje opstijven in de koelkast. Snijd de Vierkante bolletjes open en toast het snijoppervlak goudbruin. Bak de burgers goudbruin en krokant in zonnebloemolie. Beleg de broodjes naar wens met bijvoorbeeld ui, tomaat, sla en een saus naar keuze.



Ingrediënten voor 4 personen:

 

- 4 Vierkante bolletjes van ‘t Stoepje
- 400 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt. Droog deze vervolgens een paar minuten op wat keukenpapier
- Teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels bloem
- peper en zout

Een heerlijke en gezonde vegetarische snack!