Surinaamse broodjes met een rotidog

Surinaamse broodjes met een rotidog

 

Snijd om te beginnen de broodjes aan de bovenzijde in. Meng daarna het gehakt met de garam masala en breng dit op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en vorm deze tot hotdogs, gemaakt van roti. Snijd nu de sperzieboontjes en aardappelen in kleine stukjes. Kook de groente, aardappeltjes en het mayonaisemengsel beetgaar in ongeveer 1 minuut. Giet het geheel daarna af en houd de boontjes even onder de koude kraan. Nu kunnen de rotidogs op laag vuur gelijkmatig bruin worden gebakken. De volgende stap is het verdelen van de boontjes en de aardappelblokjes over het broodje. Leg hier een rotidog op en maak af met de mayonaise-kerriesaus en ketchup.

 

Ingrediënten:

  • 4 Surinaamse broodjes
  • 150 gram kipgehakt
  • 50 gr sperziebonen 
  • 50 gr mayonaise
  • 1 middelgrote geschilde aardappel
  • 1 thee lepel garam masala kruiden
  • ½ theelepel kerrie poeder
  • Ketchup