Speculaastaart

Doe de speculaasbrokken in een keukenmachine en hak ze fijn. Laat de boter smelten en meng dit door de fijngehakte speculaasbrokken. Stop bakpapier in een taartvorm, maak van het speculaas een bodem en druk het hard aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Verhit 2 dl slagroom en laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Los daarna de blaadjes op in de warme room. Meng de lauwwarme massa door de yoghurt. Klop de rest van de slagroom, de suiker en vanillesuiker tot een lobbige massa en meng de slagroom en de yoghurt luchtig door elkaar. Giet de bavarois op de speculaasbodem en laat deze in de koeling opstijven. Garneer de rand van de taart met heerlijke speculaasjes. Smullen maar!

 

Ingrediënten voor de taartbodem:

- 250 gram speculaasbrokken
- 100 gram gesmolten boter

Ingrediënten voor de vanille bavarois:


- 5 dl yoghurt
- 7 dl slagroom
- 20 gram gelatineblaadjes
- 70 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker