Recept van de maand

Broodmuffins van Roomboter Super Rozijnen-Krentenbollen en frambozenjam

  • 4 st Roomboter Super Rozijnen-Krentenbollen
  • 25 g boter
  • 3 dl halfvolle melk
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 3 st eieren
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el frambozenjam
  • 1 vel bakpapier

 

 Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Knip uit een vel bakpapier in kleine vierkantjes, net iets groter dan 1 muffinvormpje. Bekleed de muffinvormjes met bakpapiertjes.
- Snijd de Roomboter Super Rozijnen-Krentenbollen in blokjes en vul hiermee de muffinvormjes.
- Smelt de boter en meng deze met de melk, kaneel, eieren, suiker en vanillesuiker en klop alles goed door elkaar.
- Schenk het mengel over de muffinvormpjes en laat dit ca. 10 minuten rusten zodat het mengsel goed in het brood trekt.
- Plaats de muffinvormpjes in het midden van de oven en bak deze in ca. 20 minuten gaar, totdat het mengsel net is gestold.
- Laat de muffins voor het serveren iets afkoelen en serveer met jam.

 

Eet smakelijk!