Noten rozijnen stoet met een vijgen abrikozen compote!

Rasp de schil van de sinaasappel, snij het witte deel van de sinaasappel en verdeel de vrucht in partjes. Halveer de partjes en doe ze met de gesneden vijgen en de abrikozen in een pan met een dikke bodem. Voeg de sinaasappelrasp en de andere ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook, zodat de suiker oplost. Laat het op een lage stand, met af en toe roeren, 3035 minuten zachtjes koken totdat de compote ingedikt is. Giet de warme compote in een bakje en laat deze afkoelen. Snij de noten rozijnen stoet in plakken en serveer de compote erbij of erop.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten voor vijgen abrikozen compote:
1 sinaasappel
150 gram gedroogde vijgen
100 gram gedroogde abrikozen
1 eetlepel geraspte gember wortel
1 dl witte azijn
1.5 dl water
200 gram bruine basterdsuiker