Noors Spelt Zonnepit met gerookte zalm ‘graved lax stijl’

Noors Spelt Zonnepit met gerookte zalm ‘graved lax stijl’

 

Ingrediënten:

  • Noors Spelt Zonnepit
  • gerookte zalm (gesneden of ongesneden)
  • dille
  • citroen
  • mosterd
  • grove peper
  • mayonaise


Voorbereiden: 

- Verzamel de ingrediënten en snijd de dille fijn;

- neem de gerookte zalm en leg de huidkant onder;

- besmeer de zalm met mosterd en strooi hierover de dille en grove peper;

- besprenkel de zalm met citroensap en dek de zalm af met folie en leg hier wat zwaars op;

- plaats de zalm in de koelkast en laat marineren voor 1 tot 2 dagen;

- schil aardappelen en snijd deze in kleine blokjes;

- kook de aardappelen in kokend water beetgaar;

- afgieten en koud zetten in de koelkast.

 

Bereiding:

- Maak van de aardappelen, mayonaise, peper en zout een aardappelsalade;

- schraap de overtollige mosterd, dille en peper van de zalm af;

- snijd de zalm eventueel in plakken;

- snijd plakken van 1 cm van het brood;

- besmeer een plakje met aardappelsalade en beleg dit met veldsla;

- leg hier vervolgens graved lax op en garneer af met wat dille topjes.