Kerstdessert met kersenparfait

Begin met het bedekken van een cakevorm met huishoudfolie. Schep de suiker en het kersensiroop samen in een steelpan. Verwarm beiden op een laag vuur en roer todat de suiker is opgelost en kookt. De suiker mag nu twee minuten worden ingekookt tot stroop, haal vervolgens de pan van het vuur. Nu mag de chocolade, in kleine stukjes, worden toegevoegd. Roer dit tot een glad mengsel dat vervolgens mag afkoelen. Klop hier nu de eierdooiers doorheen en laat het geheel nogmaals afkoelen.

Klop de slagroom lobbig en spatel deze door het chocolademengsel. Laat ook dit afkoelen. Klop nu de eiwitten stijf en voeg deze toe aan het geheel. Nu kunnen de kersen in de ijsmassa worden geschept. Schenk alles in de cakevorm en zet dit enkele uren in de vriezer. De parfait is het lekkerst wanneer hij 15 minuten voor serveren uit de vriezer wordt gehaald. Leg het gerecht op een schaal en snij er vier plakken af die op vier borden wordne gelegd. Serveer de parfait er naast en garneer af met een takje mint.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten voor 4 personen:
60 gram suiker
5 eetlepels kersensiroop
300 gram witte chocolade
3 eieren gesplitst
3 dl slagroom
½ pot kersen op siroop
1 kerststol