Gegrilde duitse sjuute met peterselie olie en tapenade van zongedroogde tomaat

Zet de oven op 150 graden voorverwarmen.
Bestrijk de plakken brood met olie en gril deze in een grillpan.
Laat de brood drogen in de oven ongeveer 15 minuten tot het brood krokant is

Voeg alle ingrediënten voor de peterselie olie in een keukenmachine of hak het fijn in een beker met een staafmixer, breng dit op smaak met peper en zout.

Snij de zon gedroogde tomaatjes fijn met een mes, roer hierdoor de olie en breng dit op smaak met peper en zout.

Heerlijk voor bij de borrel of tussendoor!

 

Ingrediënten voor 4 personen:
6 plakken Duitse sjuute
2 eetlepels olie

Ingrediënten voor de perteselie olie:
2 dl olie
2 tenen knoflook
half bosje peterselie
peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor de tapenade:
Zongedroogde tomaten op olie
3 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak