De stevige: Echt een eitje

Ingrediënten:

2 sneeën volkorenbrood
120g omeletreepjes*
15g rucola, 30g mayonaise
40g gegrilde courgette in plakken
40g tomaat in plakkenn

 

*Ingrediënten omelet:
2 eieren à 60g
zwarte peper
zout
3g oregano,
10ml kookroom
5g roomboter

 

Bereiding omelet:
Kluts de twee eieren los in een mengkom, schenk vervolgens de kookroom bij het mengsel, voeg ook de oregano toe. Peper en zout naar eigen smaak. Verwarm de roomboter in een koekenpan met een goede anti-aanbakbodem. Schenk het eimengsel in de pan en zet het vuur laag. Bak circa 3min de ene helft, en vouw dan het omelet dubbel. Laat het nog 3 min op laag vuur bakken. Laat de omelet goed afkoelen voor deze op de sandwich geplaatst wordt.

Bereiding sandwich:
Besmeer de twee sneeën volkorenbrood met mayonaise. Beleg vervolgens één snee brood in de volgende volgorde: rucola, omeletreepjes, tomaat en tot slot de gegrilde courgette.