De Culinaire: Tuinbonen fantasie

Ingrediënten:
2 sneeën volkorenbrood
80g tuinbonenspread*
50g gegrilde courgette plakken
5g fijn gehakte muntblaadjes
20g chili-gekarameliseerde walnoot

Ingrediënten tuinbonenspread:
100g tuinbonen (diepvries)
5g verse peterselie
5g verse bieslook
1el olijfolie
10g Parmezaanse kaas
1el crème fraîche

Ingrediënten chili-gekarameliseerde walnoot:

20g walnoot, 10ml chilisaus

Bereiding tuinbonenspread:
Doe de tuinbonen in een kom en laat dit ca 30 sec in kokend water staan. Mix de tuinbonen, peterselie, bieslook, olijfolie, Parmezaanse kaas, crème fraîche in de keukenmachine tot een egaal spread. Breng op smaak met peper en zout. Plaats een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur. Schenk vervolgens de chilisaus in de pan. Breng de chilisaus naar het kookpunt en blijf goed roeren. Zet het vuur uit wanneer de chilisaus een karamelkleur krijgt. Voeg dan de walnoten toe in de pan en roer goed door zodat alle walnoten bedekt zijn met de chilisaus. Laat 10 min afkoelen.

Bereiding sandwich:
Besmeer de twee sneeën volkorenbrood met de tuinbonenspread. Beleg vervolgens één volkorensnee in de volgende volgorde: gegrilde courgette, gehakte muntblaadjes en tot slot de chili-gekarameliseerde walnoot. Maak de sandwich af door de andere volkorensnee er op te leggen.

(Variatietip: met gebakken bacon krijgt de sandwich een extra bite.)