Croissant Bacon & Eggs

Ingrediënten voor twee overheerlijke croissants:
2 roomboter croissants
25 gram boter
4 eieren
4 el merk of room
zout & peper

Smelt de helft van de boter zachtjes in een steelpannetje. Klop de eieren los (niet te lang klutsen) met de melk of room. Voeg zout en peper naar smaak toe. Check of het vuur onder de pan niet te hoog staat, je wilt dat de eieren langzaam garen. Schenk de eieren bij de net gesmolten boter en blijf voortdurend in het pannetje roeren, zodat het ei niet aan de wand blijft kleven. Neem de pan van het vuur als de eieren nog “lobbig” en glanzend zijn. Roer tenslotte de rest van de boter door de eieren.

Het spek wordt lekker knapperig als je dit op 160 graden in de oven braadt. Leg de plakjes ontbijtspek op een vetvrij papiertje op de bakplaat en plaats dit ca. 10 min in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertips: Je kan je Croissant Bacon & Eggs extra beleggen zoals jij het lekker vindt. Roer bijvoorbeeld wat verse bieslook of geraspte kaas door de eieren of serveer met plakjes tomaat, avocado, zalm of (groene) asperges.

Eet smakelijk!