Bruno Dim Sums

Bruno Dim Sums

 

Snijd van elke Bruno vier horizontale plakken waardoor er sneetjes ontstaan. Leg het ‘kapje’ van de bol apart. Hol deze bovenkanten nu uit en toast ze even kort in de oven. Rol met een deegroller de sneetjes brood plat, tot een soort deeg. Snijd nu de ui, de champignons en de tomaten. Smelt vervolgens wat boter in een pannetje, voeg hieraan de bloem toe en roer dit op laag vuur ongeveer 1 minuut goed door. Voeg daarna de melk toe en blijf roeren totdat er een ragout ontstaat; haal dan de pan van het vuur. Bak de gesneden groenten nu kort en voeg deze toe aan de ragout. Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout of italiaanse kruiden.

 

Bestrijk met een kwastje van elk plakje de halve rand met eiwit. Beleg het midden met één eetlepel ragout en vouw het ‘deeg’ nu dicht. Tip: randen goed aandrukken! Er ontstaan nu halve maantjes. Frituur de ‘dim sum hapjes’ totdat ze mooi egaal van kleur zijn. Gebruik de kapjes van de bollen om dipsaus in te doen! Denk bijvoorbeeld aan pesto of aioli.

 

Je kunt met de vulling van de dim sum eindeloos variëren (en dus smullen!)

 

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 Bruno’s
  • 150 ml melk
  • 30 gr boter
  • 6 champignons
  • 2,5 eetlepel bloem
  • 1 tomaat
  • 1 uitje
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Het eiwit van 1 ei