Broodtaco’s met guacamole

Broodtaco’s met guacamole

 

Zet de oven alvast aan op 140 graden Celsius. Snij een sneetje waldmik over de diagonaal, maar niet helemaal door midden. Het sneetje blijft in tact en heeft een ‘vouw’. De broodjes zijn nu gemakkelijk, als taco’s, over de richels van het ovenrooster te hangen. Doe dit met alle sneetjes brood en toast ze in ongeveer 10 minuten lekker krokant. Schil vervolgens de avocado, verwijder de pitten en snij hem in stukjes. Blend de avocado samen met het sap van een halve citroen, de tomaten en het knoflook in een keukenmachine tot een gladde massa. Verdun de guacamole eventueel met wat olijfolie en breng het op smaak met peper en zout.

 

Snijd nu de kip en paprika in reepjes en bak deze kort. Voeg daarna de tacosaus toe en warm het geheel even op. Vul de waldmik taco’s met de tacosaus en maak deze verwennerij af met een lekkere schep guacamole. Vegetarisch? Vervang dan de kip door extra groenten naar wens!

 

 
Ingredienten voor 2 personen:

  • 4 sneetjes waldmik zonnepit brood
  • 100 gram kip
  • 3 cherry tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1 krop sla
  • 3 eetlepels tacosaus
  • Aluminiumfolie