brood-en-botterpoeding

3e Prijswinnaar ‘Vertel ons je leukste broodrecept’, Angela Visser– Powrie

Vet een ovenschaal in. Smeer op elke snee brood aan beide kanten boter of margarine en beleg dan elke snee brood met de abrikozenjam. Snijd het brood in driehoeken en leg het brood samen met het gedroogde fruit in lagen in de ovenschaal. Klop de melk en eieren los en meng het met suiker en kaneel. Giet het melk-ei-suiker mengsel gelijkmatig over het brood. Laat dit 20 tot 40 minuten weken. Zet dan de schaal in een voorverwarmde oven op 150 graden en laat het bakken tot het ei is gestold en goudbruin van kleur is. Serveer het warm met een beetje vanille vla of slagroom!


Eet smakelijk!

 

Ingrediënten:

56 sneetjes (oud) Casino wit (ander wit brood kan ook)
23 handen krenten/ sultana’s/ rozijnen
2 eetlepels rietsuiker
½ theelepels kaneel
abrikozenjam
2 eieren
2 koppen melk