Borrelhapjes Viking brood met Cheddar kaas

Borrelhapjes Viking brood met Cheddar kaas en abrikozen/appeltjes van oranje chutney.

Wel de abrikozen ongeveer een 30 minuten in warm water.

Snij de abrikozen in reepjes.

Snij de appeltjes in stukjes en verwarm een pan op het gasfornuis, voeg een lepel boter in de pan en bak de appeltjes , voeg 3 eetlepels citroensap toe en de lepels jam samen met de gesneden abrikozen. Schep dit door elkaar en laat het afkoelen.

Snij vier dikke plakken van het Viking brood en toast deze in het tostiapparaat.
Snij de plakken in vieren gelijken delen. En besmeer de broodjes met roomboter leg hierop een plakje Cheddar kaas.
Garneer de broodhapjes af met een dot abrikozen/appeltjes van oranje chutney en een prikkertje.

 

Ingrediënten voor vier personen

  • 4 dikke sneetjes Viking brood
  • 3 eetlepels roomboter 
  • 2 appels
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 4 plakjes Cheddar kaas 
  • vlag prikkertjes