Bolle jannen met ragout van paprika en boeren achterham

Snij in de bovenkant van de Bolle jannen een rondje, haal het rondje eraf en hol de broodjes uit.

Laat in een pan de boter smelten en voeg de bloem toe. Laat dit een minuut garen en laat dan de ragout aan de kook komen. Voeg de groentebouillon toe en verwarm dit langzaam. Snij ondertussen de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen, voeg de groenten toe aan de ragout en verwarm dit even. Maak de ragout op smaak met peper en zout.

Snij de boeren achterham in dunne reepjes, zet de Bolle jannen op een bordje en schep de ragout er in, leg de reepjes dungesneden ham er overheen en garneer de ragout met de gesneden peterselie. Lekker als tussendoortje of bij de lunch!

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten voor 4 personen:
4 Bolle jannen

Ingrediënten voor de ragout:
50 gram boter
60 gram bloem
4 dl groentebouillon
rode paprika
3 bosuitjes
2 eetlepels gesneden peterselie
4 plakjes boerenachterham